- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (05.05.2009, 18:46)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pui de mamut lânos, în stare perfectă de conservare
Un pui de mamut lânos, descoperit în 2007 în Siberia, în stare perfectă de conservare, este analizat de cercetătorii americani, care speră să afle cu ajutorul fosilei cauza dispariţiei acestei specii în urmă cu 37.000 de ani, informează thaindian.com.
Urmărește
689 afișări
Pui de mamut lânos, în stare perfectă de conservare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Puiul de mamut a fost descoperit îngheţat şi în stare perfectă de conservare în tundra arctică.
Timp de aproximativ 37.000 de ani, puiul de mamut lânos a fost conservat în permafostrul din tundra arctică, el fiind descoperit în mai 2007, pe malul unui râu, de nişte crescători de reni din Peninsula Yamal din nord-vestul Siberiei.
Smocurile de păr maroniu erau destul de bine înfipte în pielea acestui pui de mamut, înalt de aproape un metru, oferindu-le paleontogilor indicii despre blana groasă care acoperea corpul acestui exemplar.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Dinţii de lapte ai acestei femele de mamut lânos, în vârstă de o lună, îi pot ajuta pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine cum trăiau aceşti giganţi ai erei glaciare.
Analiza stomacului a oferit şi ea numeroase informaţii despre regimul alimentar al mamuţilor. Straturile de grăsime şi de minerale descoperite în colţii puiului de mamut au oferit alte informaţii despre starea de sănătate a animalului şi despre cea a turmei în care a trăit.
În urma analizei acestor informaţii, paleontologii consideră că vor reuşi să determine cauza care a dus la dispariţia mamuţilor lânoşi, în urmă cu aproximativ 10.000 de ani.
Teoriile anterioare susţin că mamuţii au dispărut pentru că nu au putut să se adapteze condiţiilor schimbătoare de mediu, pe măsură ce temperaturile au crescut, la sfârşitul ultimei ere glaciare. Unii cercetători afirmă, însă, că mamuţii au reuşit să supravieţuiască condiţiilor meteorologice, dar au fost vânaţi până la dispariţie de oameni.
Cercetătorii de la Universitatea din Michigan consideră că exemplarul descoperit "reprezintă o resursă ştiinţifică extraordinară", deoarece le oferă oamenilor de ştiinţă şansa de a putea compara şi analiza mostrele prelevate din colţi cu cele prelevate din celelalte ţesuturi mai moi ale corpului.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe