Raport ONU: Superbacteriile reprezintă un risc global pentru sănătate

  • Bacteriile devin superbacterii atunci când dezvoltă rezistenţă la cele mai puternice antibiotice
  • ONU trage un semnal de alarmă în privinţa acestui subiect, de multe ori tratat cu superficialitate
  • Microorganismele au devenit mai rezistente la tratamente odată ce acestea au fost mai eficiente
  • Superbacteriile reprezintă acum un risc global pentru sănătate
Urmărește
569 afișări
Imaginea articolului Raport ONU: Superbacteriile reprezintă un risc global pentru sănătate

Sursa foto: Profimedia

Industriile majore, cum ar fi industria farmaceutică şi cea agricolă, sunt în mare măsură responsabile pentru această ameninţare în creştere, conducând, din neatenţie, agenţii patogeni periculoşi să evolueze pentru a depăşi barierele impuse de medicamentele disponibile în prezent, se arată în cel mai recent raport pe probleme de sănătate publica al ONU.

Antimicrobienele, care includ antibiotice, antivirale, antifungice şi antiparazitare sunt utilizate în mod obişnuit pentru a preveni şi trata infecţiile la oameni, animale şi culturi. Cu toate acestea, utilizarea excesivă şi abuzul lor a dus la dezvoltarea rezistenţei antimicrobiene (AMR) în lume, unde microorganismele devin rezistente la tratamente care au fost cândva eficiente.

AMR a fost identificat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii drept una dintre primele 10 ameninţări la adresa sănătăţii globale, cu potenţialul de a provoca daune semnificative sănătăţii umane, securităţii alimentare şi mediului.

În 2019, se estimează că 1,3 milioane de decese au fost legate direct de infecţiile rezistente la medicamente; aproape 5 milioane de decese au fost asociate cu AMR. În acest ritm, cercetătorii estimează că până în 2050 ar putea exista până la 10 milioane de decese suplimentare pe an, relatează abc News.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici