- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (27.01.2017, 10:32)
- Olimpia Nicolae
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Răspândirea epidemiilor de gripă aviară creşte riscul unei pandemii umane: "Este o schimbare fundamentală în istoria naturală a influenţei viruşilor”
Răspândirea globală a gripei aviare şi a noilor tipuri de visuri ce circulă în prezent şi cauzează infecţii a atins un nivel fără precedent, ridicând riscul unei potenţiale transmiteri a acesteia în rândul oamenilor, potrivit specialiştilor în boli infecţioase, citaţi de Reuters.
Urmărește
407 afișări
Răspândirea epidemiilor de gripă aviară creşte riscul unei pandemii umane: "Este o schimbare fundamentală în istoria naturală a influenţei viruşilor”
În ultimele trei luni au fost raportate mai multe epidemii în fermele avicole şi stolurile păsărilor sălbatice de-a lungul Europei, Africii şi Asiei.
În timp ce multe dintre tipurile de virusuri reprezintă un risc minim faţă de sănătatea umană, numărul mare al diferitelor rădăcini şi prezenţa acestora în atât de multe părţi ale lumii în acelaşi timp creşte riscul mutaţiilor genetice.
”Aceasta este o schimbare fundamentală în istoria naturală a influenţei viruşilor”, a declarat Michael Osterhold, specialist în boli infecţioase la Universitatea din Minnesota, adăugând că răspândirea gripei aviare din punct de vedere geografic şi al numărului mare de tulpini este o situaţie fără precedent.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Garda Națională a fost activată în Washington pentru a asigura securitatea alegerilor din 2024
-
Alegeri SUA 2024: Cum este ales preşedintele SUA. De ce un candidat care obţine cele mai multe voturi poate să piardă alegerile
-
Datoria publică a României a crescut în august la 886,9 miliarde de lei, ajungând la 52,7% din PIB
-
Cel mai negru scenariu al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova: „Vor lichida treptat orice instituţie democratică”
Oficiali ai sănătăţii mondiale sunt îngrijoraţi că una dintre aceste tulpini s-ar putea transmite la oameni, precum H5N1 la sfârşitul anilor 1990, ce a cauzat atunci sute de contaminări şi morţi, dar nu a dobândit abilitatea de a se deplasa uşor de la o persoana la alta.
Cea mai mare temere este că o tulpină mortală a gripei aviare s-ar putea modifica genetic într-o formă pandemică ce s-ar transmite cu uşurinţă între oameni, o formă nemaiîntâlnită până acum.
Citește pe alephnews.ro: Fermele ecologice sunt rezistente în fața inundațiilor și declinului biodiversității
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru antrenorul personal
PROSPORT.RO
Calvar nesfârșit pentru românca întemnițată în China din 2017. ”Dacă nu ai spălat bine podeaua, nu mai ai dreptul la hrană suplimentară din banii tăi”
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe