- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- GENEVA, (11.07.2014, 12:13)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru homosexuali
Numărul infecţiilor cu HIV, virusul care cauzează SIDA, a crescut în rândul homosexualilor, a subliniat vineri un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care, pentru prima dată, a cerut bărbaţilor care întreţin raporturi sexuale între ei să ia antiretrovirale cu titlu preventiv.
Urmărește
254 afișări
Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru homosexuali (Imagine: Publimedia/Shutterstock)
"Am constatat o explozie a epidemiei" pentru acest grup de risc, a declarat Gottfried Hirnschall, care coordonează departamentul HIV din cadrul OMS.
La 33 de ani după emergenţa bolii, în condiţiile în care în zilele noastre pacienţii pot să trăiască cu SIDA, reprezentantul OMS atribuie această evoluţie faptului că s-a produs o relaxare a campaniilor de prevenire şi a stării de îngrijorare în cadrul societăţii în raport cu SIDA.
În prezent, acest grup prezintă un risc de contaminare cu HIV de 19 ori mai mare decât populaţia generală. La Bangkok, de exemplu, SIDA afectează 5,7% dintre bărbaţii care întreţin raporturi sexuale cu persoane de acelaşi sex, în timp ce acest risc este de 1% în populaţia generală.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Le Figaro scrie despre „sfârșitul jalnic al domniei lui Klaus Iohannis”.Ce s-a întâmplat cu demersurile de suspendare din funcție a Președintelui
-
Casa Albă: Trupele nord-coreene de pe front se confruntă cu pierderi uriaşe
-
Bărbat împuşcat mortal în timpul unei partide vânătoare din Vrancea
-
Efectele sabotajelor din Marea Baltică: NATO îşi va spori prezenţa în zonă
În faţa noilor recomandări publicate vineri, OMS "recomandă cu fermitate bărbaţilor care întreţin raporturi sexuale cu bărbaţi să aibă în vedere luarea de antiretrovirale ca metodă suplimentară de prevenire a infectării cu HIV".
În luna mai, autorităţile sanitare americane au recomandat folosirea antiretroviralelor ca metodă preventivă contra SIDA pentru toate grupurile de risc, mai ales pentru homosexuali, în speranţa de a reduce numărul cazurilor de infecţii noi, rămas neschimbat de aproximativ 20 de ani.
Administrarea unei pastile cotidiene ce combină două antiretrovirale, pe lângă folosirea prezervativului, ar putea scădea riscul de infectare cu HIV cu 20-25%, iar acest lucru ar însemna evitarea "unui milion de noi infecţii în cadrul acestui grup în 10 ani", potrivit OMS.
Recomandările OMS se concentrează pe grupurile de risc, precum transsexualii, deţinuţii, dependenţii de droguri, practicanţii prostituţiei, care reprezintă circa jumătate din noile contaminări anuale.
Graţie mai multor acţiuni, numărul acestor noi cazuri a scăzut totuşi cu peste o treime între 2001 şi 2012.
La sfârşitul anului 2013, aproximativ 13 milioane de persoane cu HIV beneficiau de tratamentul cu antiretrovirale. Dar, pentru Gottfried Hirnschall, această "luptă" este permanentă.
Guvernele au tendinţa de a privilegia campaniile de prevenţie pentru populaţia generală şi de a le neglija pe acelea care se adresează grupurilor de risc.
"Însă nimeni nu trăieşte în izolare", a adăugat el. Este în special cazul Africii subsahariene, unde trăiesc 71% dintre cele 35,3 milioane de persoane din lume care sunt infectate cu HIV, a precizat acelaşi expert OMS.
Aceste recomandări OMS au fost publicate cu câteva zile înainte de deschiderea, pe 20 iulie, la Melbourne, a Conferinţei internaţionale despre SIDA.
Citește pe alephnews.ro: COVID a fost scăpat dintr-un laborator din China, potrivit FBI. Agenția nu a avut voie să-l informeze pe Biden
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
România este pe primul loc la consumul de droguri în trafic. Expert antidrog: „Sunt zeci, sute sau poate chiar mii de tineri care au nevoie de ajutor”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
De la anul „ultra-bogaţilor”, la cel în care trebuie să ne confruntăm cu consecinţele deceniilor de acumulări de datorii. Ce s-ar putea întâmpla în 2025?
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ce a putut să scrie o tânără pe salata boeuf, de Crăciun? Au râs cu lacrimi când au văzut mesajul genial
CANCAN.RO
Cristina Demetrescu ne spune care sunt cele 2 zodii care își vor schimba radical viața în 2025
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 19:47
Iluminarea vitrinelor şi iluminatul decorativ, interzise de la 1 ianuarie în Republica Moldova
-
astăzi, 19:41
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1038. Rusia creşte producţia de drone Shahed la fabrica din Tatarstan / ISW: Putin respinge planul de pace elaborat de echipa lui Trump / Reuters: Rusia utilizează Bitcoin pentru plăţile internaţionale