Regimul de iarnă: 55% carbohidraţi, 30% grăsimi şi 15% proteine

Pentru a lupta cu oboseala, stresul şi temperaturile scăzute, organismul uman are nevoie de o dietă adecvată temperaturilor scăzute, susţin nutriţioniştii, potrivit Gândul.

Urmărește
74 afișări
Imaginea articolului Regimul de iarnă: 55% carbohidraţi, 30% grăsimi şi 15% proteine

Regimul de iarnă: 55% carbohidraţi, 30% grăsimi şi 15% proteine (Imagine: Lucian Alecu/Mediafax Foto)

Specialiştii în nutriţie spun că în sezonul rece funcţiile vitale şi metabolismele încetinesc. În plus, fluidele biologice ale corpului stagnează mai mult, iar rinichii şi bila sunt cele mai afectate organe în această perioadă a anului. "Odată cu scăderea temperaturii, organismul are tendinţa de a acumula energie, motiv pentru care riscăm să luăm câteva kilograme în plus", afirmă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Mai mult, specialiştii atrag atenţia asupra faptului că iarna oboseala şi stresul îşi pun amprenta asupra noastră, ceea ce face ca dieta să fie una adecvată temperaturilor scăzute. "O alimentaţie potrivită acestei perioade din an trebuie să cuprindă 55 la sută carbohidraţi, 15 la sută proteine şi 30 la sută grăsimi", indică dr. Şerban Damian, nutriţionist sportiv.

Citeşte mai multe despre regimul de iarnă pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici