Regula celor 5 secunde – mit sau adevăr?

În gospodării, bucătării, restaurante şi aproape oriunde oamenii se pregătesc să consume alimente, veţi auzi din când în când despre regula celor cinci secunde – dacă mâncarea loveşte podeaua dar este ridicată în mai puţin de cinci secunde, atunci se poate consuma fără probleme, notează CSID.

Urmărește
5814 afișări
Imaginea articolului Regula celor 5 secunde – mit sau adevăr?

Regula celor 5 secunde – mit sau adevăr?

Dar este într-adevăr destinată consumului mâncarea căzută pe podea sau e nevoie ca aceasta să fie aruncată? Aflaţi în continuare părerile experţilor.

Potrivit CSID, produsele alimentare ridicate la doar câteva secunde după ce au fost scăpate pe podea conţin cu siguranţă mai puţine bacterii decât în cazul în care au fost lăsate pentru perioade mai lungi de timp, explică cercetătorii de la Aston University School of Life Sciences and Health din Anglia.

Echipa Aston a remarcat de asemenea faptul că tipul de suprafaţă pe care a fost abandonat alimentul joacă un rol primordial, bacteriile fiind cel mai puţin susceptibile de a se transfera pe mâncare de pe suprafeţele mochetate. Bacteriile persistă cel mai mult în cazul în care alimentele umede fac contact pentru mai mult de cinci secunde cu laminat din lemn sau suprafeţe de gresie.

Citeşte continuarea pe CSID

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici