Reţea subterană din Epoca de piatră: Oamenii preistorici şi-au construit tuneluri din Scoţia până în Turcia

Oamenii din Epoca de Piatră au realizat o reţea de tuneluri subterane care traversa întreaga Europă, din Scoţia până în Turcia, potrivit arheologului german dr. Heinrich Kusch. Acesta susţine într-o carte publicată recent că a găsit dovezi ale acestor subterane în sute de aşezări neolitice de pe întregul continent.

Urmărește
3198 afișări
Imaginea articolului Reţea subterană din Epoca de piatră: Oamenii preistorici şi-au construit tuneluri din Scoţia până în Turcia

Reţea subterană din Epoca de piatră: Oamenii preistorici şi-au construit tuneluri din Scoţia până în Turcia (Imagine: Daily Mail)

Dr. Heinrich Kusch susţine în cartea sa, "Secrets Of The Underground Door To An Ancient World", că, probabil, reţeaua subterană trebuie să fi fost enormă, având în vedere faptul că o parte a rezistat timp de 12.000 de ani, informează Daily Mail.

"Numai în Bavaria, Germania, am găsit 700 de metri din aceste tuneluri subterane, iar în Styria, Austria, am descoperit 350 de metri. În Europa au existat mii de tuneluri, de la nord, din Scoţia, până la Marea Mediterană", spune arheologul.

Cele mai multe dintre tuneluri nu au un diametru mai mare de 70 de cm, cât să încapă o singură persoană. Subteranele sunt intercalate cu colţuri, spaţii mai largi sau camere de depozitare.

"Nu toate tunelurile sunt legate între ele, însă, luate împreună, formează o masivă reţea subterană", susţine Heinrich Kusch.

Unii experţi consideră că tunelurile subterane ar fi fost o modalitate a omului preistoric de a se proteja împotriva animalelor de pradă, în timp ce alţii cred că subteranele erau folosite pentru a călători în siguranţă, indiferent de ce era la suprafaţă, războaie, violenţe, sau chiar vreme rea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici