- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (16.10.2013, 18:29)
- Dorina Călin
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Reţelele wireless subacvatice, posibilă soluţie la problemele de mediu
Testele pentru o reţea "wi-fi subacvatică" realizate de o echipă de cercetători americani într-un lac din apropiere de Buffalo, New York, cu scopul de a crea un standard comun, pot reprezenta soluţia pentru colectarea facilă a datelor din oceane, pentru detectarea şi rezolvarea problemelor de mediu.
Urmărește
358 afișări
Reţelele wireless subacvatice - o soluţie pentru detectarea şi rezolvarea problemelor de mediu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Cercetătorii au testat o reţea "wi-fi subacvatică" într-un lac din apropiere de Buffalo, în încercarea de a realiza o conexiune de "internet la adâncime", informează bbc.co.uk. Echipa de la Universitatea din Buffalo, New York, spune că tehnologia ar putea contribui la detectarea tsunami-ului, oferind sisteme de avertizare mai pertinente. Aceştia intenţionează să creeze un standard comun de comunicaţii subacvatice, astfel încât interacţiunea şi schimbul de date să se realizeze mai uşor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Știi cum procedezi duminică, pe 24. Te duci la vot și cauți Trump pe buletin. Cu Nicu și Marcel rămâne cum am stabilit
-
Se circulă în condiţii de iarnă pe străzile din mai multe judeţe. Recomandările poliţiştilor
-
Ciolacu a discutat din nou cu Trump, împreună cu Viktor Orban. Ce spune despre intrarea României în programul Visa Waiver
-
Donald Trusk avertizează că ameninţarea unui război global este „serioasă şi reală”
Spre deosebire de o reţea wi-fi normală, care foloseşte undele radio, tehnologia subacvatică foloseşte undele sonore.
Undele radio sunt capabile să penetreze apa, dar cu o adâncime de pătrundere şi stabilitate limitată. Undele sonore oferă opţiuni mai bune, aşa cum au demonstrat mai multe specii acvatice, precum delfinii şi balenele. Comunicarea wireless subacvatică este posibilă de ceva vreme, dar problema constă în obţinerea unor sisteme separate pe care diferite organizaţii le folosesc pentru a comunica între ele.
De exemplu, Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică a Statelor Unite ale Americii (US National Oceanic and Atmospheric Administration - NOAA) foloseşte unde acustice pentru a transmite date de la senzorii de tsunami din adâncul mării către geamandurile de la suprafaţă.
Cu toate acestea, din cauza diferenţelor de infrastructură, aceste date nu pot fi partajate rapid cu alte informaţii colectate de US Navy.
Aşadar, echipa de la Universitatea din Buffalo încearcă să creeze un standard comun.
"O reţea wireless subacvatică ne va da posibilitatea fără precedent de a colecta şi a analiza datele din oceanele noastre în timp real", a declarat Tommaso Melodia, coordonatorul echipei de cercetare. "Disponibilitatea acestor informaţii către toate persoanele care au un telefon inteligent sau un computer, în special când un tsunami sau un alt tip de dezastru are loc, ar putea salva vieţi", a a adăugat acesta.
Testul a fost efectuat în lacul Erie, lângă Buffalo. Echipa de cercetători a lansat 18 kilograme de senzori în apa şi a putut folosi un laptop pentru a transmite informaţii către aceştia.
În viitor, echipa speră ca senzorii să fie folosiţi pentru a detecta şi a rezolva problemele de mediu. Cu un standard comun, grupuri de cercetare diferite cu echipamente diverse ar putea să combine datele colectate, cu mai multă uşurinţă şi în timp real.
Mai multe informaţii despre activitatea echipei vor fi prezentate la conferinţa pentru crearea de reţele subacvatice, care va avea loc în Taiwan luna viitoare.
Citește pe alephnews.ro: Donald Tusk, premierul Poloniei, avertizează că amenințarea unui Al Treilea Război Mondial este „serioasă și reală”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Intră România în Schengen din ianuarie? Momentul decisiv ar putea fi reprezentat de discuția de la Budapesta
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Cu ce condiție i-ar fi lăsat Adriana Bahmuțeanu pe băieții ei în vila lui Silviu Prigoană: 'Eram DISPUSĂ!'
CANCAN.RO
Cod roșu de viscol și ninsori abundente în România, emis de meteorologii de la Severe Weather Alert
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe