Reţeta fripturii sănătoase. De ce trebuie friptă carnea pe plită?

Carnea friptă la flacăra produsă prin arderea gazului este mult mai periculoasă pentru sănătate, comparativ cu cea preparată pe o plită electrică. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de o echipă de cercetători de la Universitatea de Ştiinţe şi Tehnologie din oraşul norvegian Trondheim, arată "Gândul".

Urmărește
491 afișări
Imaginea articolului Reţeta fripturii sănătoase. De ce trebuie friptă carnea pe plită?

Reţeta fripturii sănătoase. De ce trebuie friptă carnea pe plită? (Imagine: Gândul)

Oamenii de ştiinţă au comparat mai multe modalităţi de a prepara o friptură: pe un foc cu flacără produsă de gaz sau pe plită electrică, cu margarină sau cu ulei de soia. Experimentul a constat în frigerea a 17 bucăţi de carne de vită de 400 de grame fiecare, timp de 15 minute, într-o bucătărie echipată cu o hotă, în condiţii similare celor dintr-un restaurant din Europa occidentală.

Citeşte mai multe despre cum este indicată prepararea unei fripturi pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici