- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (17.07.2010, 10:45)
Reţeta ideală împotriva maladiei Alzheimer, descoperită de medicii americani
Ceaiul, cafeaua, nucile, exerciţiile fizice şi petrecerea timpului în aer liber alcătuiesc "reţeta" ideală împotriva maladiei Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la Institute for Basic Research in Developmental Disabilities din New York, relatează dailymail.co.uk.
Urmărește
779 afișări
Reţeta ideală împotriva maladiei Alzheimer, descoperită de medicii americani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Maladia Alzheimer şi alte forme de demenţă afectează în prezent peste 800.000 de britanici, însă specialiştii consideră că numărul acestora se va dubla în decursul unei singure generaţii, din cauza procesului de îmbătrânire accelerată a populaţiei.
O ceaşcă zilnică de ceai sau de cafea ar putea însă să-i protejeze pe oameni de efectele devastatoare ale acestei maladii. Ambele băuturi reduc cu 40% pierderile de memorie, potrivit acestui studiu, prezentat la sfârşitul săptămânii trecute în cadrul International Conference on Alzheimer's Disease, care a fost organizată în Hawaii.
La rândul lor, cercetătorii de la University of California au afirmat că persoanele în vârstă de peste 65 de ani care beau ceai cu regularitate prezintă cu 37% mai puţine semne de demenţă comparativ cu persoanele care nu obişnuiesc să consume această băutură.
ULTIMELE ȘTIRI
-
TU l-ai vota pe Donald Trump, dacă ar candida la Președinția României? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
Crin Antonescu: Georgescu, o fantomă periculoasă şi un drog ieftin pentru democraţia românească
-
Antonescu: Preşedintele Iohannis nu funcţionează
Persoanele care beau cafea de cel puţin cinci ori pe săptămână beneficiază de o reducere cu 20% a pierderilor de memorie comparativ cu persoanele care nu beau deloc cafea.
Un alt studiu a relevat faptul că şi nucile au efecte benefice împotriva acestei boli. Şoarecii care au beneficiat de o dietă bogată în nuci au relevat o îmbunătăţire considerabilă a capacităţii de învăţare dar şi a memoriei.
Cercetătorii americani susţin că nu doar alimentele şi băuturile consumate, ci şi stilul de viaţă reprezintă un factor important care conduce la scăderea riscului de declanşare a maladiei Alzheimer.
Persoanele în vârstă care practică "cu moderaţie" exerciţii fizice, precum golf şi jogging, beneficiază de un risc cu 40% mai mic de a suferi de Alzheimer, au declarat cercetătorii de la University School of Medicine din Boston (statul Massachusetts, n.r.).
Şi petrecerea timpului în aer liber reduce riscul de apariţie a acestei maladii. Persoanele care nu au în organism un nivel suficient de vitamina D - sintetizată prin expunerea pielii la razele solare - sunt mult mai predispuse la a suferi de Alzheimer.
Cercetătorii de la Exeter University din Marea Britanie au realizat un studiu pe un eşantion de 3.300 de persoane în vârstă de cel puţin 65 de ani şi au descoperit că pacienţii care sufereau de un deficit de vitamina D prezentau un risc de cinci ori mai mare de a suferi de maladia Alzheimer.
Deşi vitamina D se află în câteva produse alimentare - în special în uleiul de peşte şi ouă - cea mai mare parte din doza recomandată de vitamina D este sintetizată pe cale naturală de organismul uman, în urma expunerii la soare.
Alzheimer este o maladie cognitivă degenerativă care atacă progresiv creierul, cauzând pierderi de memorie, stare de confuzie şi schimbări bruşte de dispoziţie. Pacienţii aflaţi în stadiul final al bolii îşi pierd capacitatea de vorbi, de a înghiţi şi de a se deplasa.
Citește pe alephnews.ro: Melania Trump a atras toate privirile la ceremonia de învestire a Președintelui. George Enache, art director: „E o ținută greu de purtat dacă nu ai atitudinea corespunzătoare”
Citește pe www.zf.ro: Lovitură în plin pentru economia românească: Chinezii de la Haier închid fabrica din judeţul Prahova, un proiect de 70 de milioane de euro unde creaseră peste 1.000 de locuri de muncă. Proiectul a fost inaugurat în 2021
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Surpriză la început de an: FMI a schimbat şeful pentru România şi descinde la Bucureşti la începutul lunii februarie să se întâlnească cu Guvernul şi BNR pentru a ”analiza evoluţiile economice şi financiare recente”
A doua cea mai mare metropola a lumii riscă să dispară sub ape, iar soarta mega-oraşului atârnă în mâinile unui miliardar
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
PROSPORT.RO
Survivor România 2025. Când începe noul sezon la Pro TV? „Transfer” de vedete de la Antena 1 direct în show-ul din Republica Dominicană!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:44
Crin Antonescu: România nu are extremişti serioşi, ci doar impostori periculoşi
-
ieri, 22:37
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1063. Israelul propune transferul de arme ruseşti confiscate în Liban către Ucraina / KNDS din Germania colaborează cu Ucraina pentru reparaţii de echipamente militare / Zelenski vrea să pună capăt războiului „rapid, dar corect şi sigur” în 2025 / Zelenski afirmă că Ucraina lucrează la organizarea unei întâlniri cu Donald Trump