- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BRAŞOV, (29.11.2008, 18:40)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezervaţie de zimbri la Vama Buzăului
Cea de a patra rezervaţie de zimbri din România a fost inaugurată, sâmbătă, în comuna braşoveană Vama Buzăului, în urma unui proiect de dezvoltare turistică a zonei, susţinut de Consiliul Judeţean Braşov, Agenţia De Dezvoltare Durabilă a Judeţului Braşov şi primăriile din Prejmer şi Vama Buzăului.
Urmărește
1505 afișări
Rezervaţie de zimbri la Vama Buzăului (Imagine: Mediafax Foto)
Rezervaţia "Valea Zimbrilor" de la Vama Buzăului numără deocamdată cinci exemplare, aduse din Austria, Italia şi Elveţia.
Animalele reprezintă o donaţie a preşedintelui Organizaţiei Europene a Zimbrilor, Wanda Oleg, după ce reprezentanţii ADDJBv au contactat mai mulţi crescători de zimbri din Europa pentru a găsi cele mai bune oferte de achiziţionare a exemplarelor.
Cele cinci exemplare prezente în rezervaţie la acest moment au la dispoziţie o suprafaţă împrejmuită de zece hectare de pădure.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul
-
Retrospectivă 2024. Cele mai importante 10 evenimente din piaţa de capital: maxime istorice, finanţări record prin Fidelis, schimbări la ASF, vânzări din partea fondurilor de pensii, şocuri politice şi volatilitate
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
Rezervaţia "Valea Zimbrilor" beneficiază însă de o suprafaţă totală de 92 de hectare, respectiv 80 de hectare de păşune aparţinând comunei Prejmer şi 10 de păşune şi două de pepinieră, aflate în posesia comunei Vama Buzăului.
Potrivit preşedintelui ADDJBv, Mihai Pascu, până în prezent, în amenajarea suprafeţei au fost investite 4 miliarde de lei vechi din bugetul Consiliului Judeţean. Lucrările de amenajare continuă în primăvara anului viitor, când vor fi împrejmuite şi cele 80 de hectare de pădure.
La Vama Buzăului se va constitui, de asemenea, şi un Centru de vizitare, informare şi schimb de experienţă pentru zona carpatină, unde vor fi organizate regulat sesiuni de instruire cu privire la conservarea unor specii de animale, printre care şi zimbrul.
"Tot pentru anul viitor, ne-am propus ca rezervaţia de la Vama Buzăului să fie inclusă în Reţeaua Europeană a rezervaţiilor naturale", a mai spus Mihai Pascu.
Rezervaţia de zimbri de la Vama Buzăului este a patra de acest gen din România, după cele de la Vânători-Neamţ, Haţeg-Silvuţ şi Neaga-Bucşani.
Demersurile de constituire a rezervaţiei din judeţul Braşov au început în luna martie a acestui an, când a fost aprobat proiectul după o consultare publică în localitatea Vama Buzăului. Tot atunci s-a înfiinţat şi Asociaţia "Valea Zimbrilor" din care fac parte comuna Vama Buzăului, comuna Prejmer şi Agenţia de Dezvoltare Durabilă a judeţului Braşov.
Lucrările de amenajare a rezervaţiei au început încă din luna mai, tot atunci ADDJBv contactând şi crescătorii de zimbri din ţară şi din Europa, în vederea achiziţionării primelor exemplare.
Preşedintele ADDJBv, Mihai Pascu spune că inţial s-au purtat discuţii şi cu Romsilva, însă preţul, de 8300 de euro per exemplar, solicitat de Regie, a fost considerat prea mare.
"În urma unor discuţii cu Organizaţia Europeană a Zimbrilor ni s-a oferit această donaţie, iar la anul aşteptăm să primim încă patru exemplare, în acelaşi regim de donaţie", a declarat Mihai Pascu, la inaugurarea rezervaţiei de la Vama Buzăului.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:03
-
ieri, 23:10