- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (09.12.2008, 13:00)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Rezistenţa la alcool este determinată genetic
Factorul genetic ce provoacă apariţia dependenţei de tutun în cazul anumitor persoane este responsabil şi de rezistenţa la acţiunea alcoolului şi de predispoziţia la alcoolism.
Urmărește
1724 afișări
Rezistenţa la alcool este determinată genetic (Imagine: Mediafax Foto)
Mai multe studii au relevat deja faptul că acest grup special de cromozomi face ca persoanele purtătoare să devină mai vulnerabile în faţa cancerului pulmonar şi a alcoolismului.
Alte studii mai vechi au demonstrat că persoanele care prezintă o rezistenţă sporită la consumul de alcool se confruntă, totodată, şi cu un risc mai mare de a deveni alcoolice, iar aceste trăsături sunt genetice.
Autorii acestui studiu au efectuat teste pe 367 de persoane, provenind din familii care prezintă această grupă de cromozomi, pentru a verifica dacă genele influenţează şi modul în care organismul uman răspunde în faţa acţiunii alcoolului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
Deşi nu au putut să izoleze o genă specifică, oamenii de ştiinţă au găsit o corelaţie puternică între mutaţiile genetice din cadrul acestui grup de cromozomi şi gradul de rezistenţă în faţa alcoolului.
"Această descoperire confirmă faptul că rezistenţa la alcool (...), asociată cu dependenţa şi consumul abuziv de alcool, este influenţată de o componentă genetică", a subliniat Geoff Joslyn, de la Ernest Gallo Clinic and Research Center, principalul autor al studiului.
Acest studiu întăreşte teoria potrivit căreia este posibilă folosirea gradului de rezistenţă la alcool a unei persoane, pentru a determina dacă aceasta este predispusă genetic la alcoolism.
Descoperirea ar putea, totodată, servi la identificarea altor factori genetici vinovaţi de apariţia tulburărilor provocate de alcool, a explicat cercetătorul american.
Studiul a apărut în Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS).
Citește pe alephnews.ro: Ce va face Musk în noua funcție la „Departamentul de eficiență guvernamentală”?
Citește pe www.zf.ro: Piaţa muncii dă în clocot: Încă un domeniu a fost cucerit de inteligenţa artificială
Citește pe www.zf.ro: Black Friday sparge toate recordurile. Sute de milioane de lei până la această oră
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Mark Zuckerberg a înregistrat propria sa versiune a piesei rap „Get Low” alături de starul american T-Pain
Dezastru pentru un gigant din tehnologie, care concediază mii de oameni pentru a deveni competitiv într-un domeniu unde o singură companie deţine 80% din piaţa
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Copiii Adrianei Bahmuțeanu nu vor să o vadă! Ce a descoperit Protecția Copilului în telefoanele micuților
CANCAN.RO
Cine este și cu ce se ocupă Mihaela, văduva lui Silviu Prigoană. Are trei copii și s-a mutat de la Sibiu la București pentru omul de afaceri
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:46
-
ieri, 22:27