- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (09.12.2008, 13:00)
Rezistenţa la alcool este determinată genetic
Factorul genetic ce provoacă apariţia dependenţei de tutun în cazul anumitor persoane este responsabil şi de rezistenţa la acţiunea alcoolului şi de predispoziţia la alcoolism.
Urmărește
1727 afișări
Rezistenţa la alcool este determinată genetic (Imagine: Mediafax Foto)
Mai multe studii au relevat deja faptul că acest grup special de cromozomi face ca persoanele purtătoare să devină mai vulnerabile în faţa cancerului pulmonar şi a alcoolismului.
Alte studii mai vechi au demonstrat că persoanele care prezintă o rezistenţă sporită la consumul de alcool se confruntă, totodată, şi cu un risc mai mare de a deveni alcoolice, iar aceste trăsături sunt genetice.
Autorii acestui studiu au efectuat teste pe 367 de persoane, provenind din familii care prezintă această grupă de cromozomi, pentru a verifica dacă genele influenţează şi modul în care organismul uman răspunde în faţa acţiunii alcoolului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Mark Rutte: Strategia secretă a NATO pentru negocieri de pace va opri o nouă încercare a lui Putin de a cuceri Ucraina
-
Victor Ponta, deputat PSD, şi-a anunţat candidatura pentru alegerile prezidenţiale
-
Congresul social-democraţilor a validat candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale / Ciolacu admite greşeala: Am avut încredere într-un partener care n-a respectat înţelegerile
Deşi nu au putut să izoleze o genă specifică, oamenii de ştiinţă au găsit o corelaţie puternică între mutaţiile genetice din cadrul acestui grup de cromozomi şi gradul de rezistenţă în faţa alcoolului.
"Această descoperire confirmă faptul că rezistenţa la alcool (...), asociată cu dependenţa şi consumul abuziv de alcool, este influenţată de o componentă genetică", a subliniat Geoff Joslyn, de la Ernest Gallo Clinic and Research Center, principalul autor al studiului.
Acest studiu întăreşte teoria potrivit căreia este posibilă folosirea gradului de rezistenţă la alcool a unei persoane, pentru a determina dacă aceasta este predispusă genetic la alcoolism.
Descoperirea ar putea, totodată, servi la identificarea altor factori genetici vinovaţi de apariţia tulburărilor provocate de alcool, a explicat cercetătorul american.
Studiul a apărut în Proceedings of National Academy of Sciences (PNAS).
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Presa olandeză: Poliţia crede că a identificat hoţii tezaurului dacic, precum şi locaţia unde s-ar afla. ”Este vorba de cel puţin trei autori”
Cine este tânăra care a preluat conducerea afacerii de sute de milioane fondată de părinţi? Businessul include şi o reţea de 80 de magazine
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Părinții Alexandrei Măceșanu au cerut ELIBERAREA lui Gheorghe Dincă! Care e motivul HALUCINANT: cer la schimb…
CANCAN.RO
Meteorologii Accuweather anunță temperaturi de -6 grade și NINSORI viscolite în București. Pe ce dată vine iarna
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:21
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1075. Ucraina şi Rusia se acuză reciproc pentru un atac mortal asupra unui internat din regiunea Kursk / Zelenski condamnă presupusul atac rusesc în regiunea Kursk: „Au ucis sirieni în acelaşi mod” / Zelenski: Aderarea Ucrainei la NATO este cea mai „ieftină” garanţie de securitate şi o „victorie” pentru Trump
-
astăzi, 14:18