STUDIU  Rezultatele unui virus herpetic modificat s-au dovedit a fi promiţătoare în ceea ce priveşte distrugerea celulelor canceroase

  • Un virus herpetic modificat s-a dovedit a fi promiţător în ceea ce priveşte distrugerea celulelor canceroase, iar la un pacient boala a dispărut complet.
  • Pacienţii au fost injectaţi cu un medicament, o formă slăbită a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile.
Urmărește
2446 afișări
Imaginea articolului Rezultatele unui virus herpetic modificat s-au dovedit a fi promiţătoare în ceea ce priveşte distrugerea celulelor canceroase

Rezultatele unui virus herpetic modificat s-au dovedit a fi promiţătoare în ceea ce priveşte distrugerea celulelor canceroase

Pacienţii au fost injectaţi cu un medicament care era o formă slăbită a virusului herpes simplex, care a fost modificat pentru a distruge tumorile.
 
Deşi este nevoie de mai multe cercetări, acest medicament ar putea oferi un colac de salvare pentru cei care suferă de cancer în stadiu avansat.
 
Krzysztof Wojkowski, în vârstă de 39 de ani, un constructor din vestul Londrei, a văzut rezultate surprinzătoare, după ce s-a alăturat studiului. Wojkowski a fost diagnosticat cu carcinom mucoepidermoid, un tip de cancer al glandelor salivare, în mai 2017.
 
În ciuda multiplelor intervenţii chirurgicale, i s-a spus că nu mai există opţiuni de tratament, înainte de a i se oferi posibilitatea de a se alătura studiului RP2 la The Royal Marsden în 2020, potrivit SkyNews.
 
„Nu am avut nicio şansă de a fi tratat de cancer. Mi s-a spus că nu mai existau opţiuni pentru mine şi primeam îngrijiri la sfârşitul vieţii, a fost devastator, aşa că a fost incredibil să mi se ofere şansa de a mă alătura studiului de la The Royal Marsden, a fost ultima mea salvare. Am făcut injecţii la fiecare două săptămâni, timp de cinci săptămâni, care mi-au eradicat complet cancerul. Nu mai am cancer de doi ani, este un adevărat miracol, nu există un alt cuvânt pentru a-l descrie. Am putut să lucrez din nou în construcţii şi să petrec timp cu familia mea, nu există nimic ce nu pot face”.

Cum acţionează

Virusul modificat genetic, care este injectat direct în tumori, este conceput pentru a avea o dublă acţiune, se multiplică în interiorul celulelor canceroase pentru a le sparge din interior şi, de asemenea, blochează o proteină cunoscută sub numele de CTLA-4, eliberând frânele sistemului imunitar şi sporind capacitatea acestuia de a distruge celulele canceroase.
 
Rareori se poate observa o astfel de promisiune în primele teste. La trei din nouă pacienţi trataţi cu RP2, tumorile s-au micşorat.
 
Şapte din 30 de pacienţi care au primit atât RP2, cât şi imunoterapia nivolumab au beneficiat, de asemenea, de tratament.
 
În acest grup, patru din nouă pacienţi cu melanom de piele, doi din opt pacienţi cu melanom uveal, un cancer de ochi, şi unul din trei pacienţi cu cancer de cap şi gât au văzut cum creşterea cancerului lor s-a oprit sau s-a redus.
 
Dintre cei şapte pacienţi care au primit combinaţia şi care au văzut un beneficiu, şase au rămas fără progresie la 14 luni.
 
Potrivit profesorului Kevin Harrington, conducătorul studiului, profesor de terapii biologice împotriva cancerului la Institutul de Cercetare a Cancerului din Londra şi oncolog consultant la The Royal Marsden NHS Foundation Trust, este rar întâlnit o rată de răspuns atât de bună în studiile clinice în fază incipientă.
 
Acesta a declarat: „Nu am avut niciodată o astfel de experienţă. Studiul nostru arată că un virus modificat genetic, care ucide cancerul, poate oferi o dublă lovitură împotriva tumorilor, distrugând direct celulele canceroase din interior şi, în acelaşi timp, chemând sistemul imunitar împotriva lor. Este rar să vedem rate de răspuns atât de bune în studiile clinice în fază incipientă, deoarece scopul lor principal este de a testa siguranţa tratamentului şi implică pacienţi cu cancere foarte avansate pentru care tratamentele actuale nu mai funcţionează”.
 
„Rezultatele iniţiale ale studiului nostru sugerează că o formă modificată genetic a virusului herpetic ar putea deveni o nouă opţiune de tratament pentru unii pacienţi cu cancere avansate, inclusiv pentru cei care nu au răspuns la alte forme de imunoterapie. Sunt nerăbdător să văd dacă vom continua să observăm beneficii pe măsură ce tratăm un număr mai mare de pacienţi”.

Exploatarea caracteristicilor virusurilor

Profesorul Kristian Helin, director executiv al Institutului de Cercetare a Cancerului din Londra, a declarat că este posibil să se exploateze unele dintre caracteristicile virusurilor.
 
Aceştia au spus: „Viruşii sunt unul dintre cei mai vechi duşmani ai umanităţii, aşa cum am văzut cu toţii în timpul pandemiei. Dar noile noastre cercetări sugerează că putem exploata unele dintre caracteristicile care îi fac adversari dificili pentru a infecta şi ucide celulele canceroase. Este un studiu mic, dar rezultatele iniţiale sunt promiţătoare. Sper din tot sufletul ca, pe măsură ce această cercetare se extinde, să vedem că pacienţii vor continua să beneficieze de ele”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici