Laptele de capră previne anemia şi întăreşte sistemul imunitar

Publicat: 14 12. 2010, 07:16
Actualizat: 06 11. 2012, 16:30

Potrivit specialiştilor, alimentul este o sursă bogată de minerale, printre care calciu, fosfor, potasiu, magneziu, şi de vitamine, precum vitamina A, B1, B2, şi C.

Nu­tri­ţioniştii pre­cizează că lap­tele de capră previne anemia şi demineralizarea osoasă, în­lătură starea de slăbi­ciunea, ameliorează afec­ţiunile pulmonare şi redă organismului pu­­te­rea de a lupta cu viru­surile. În plus, datori­tă con­ţinutului de acid organic, acest tip de lapte opreşte evoluţia cancerului în stadiu incipient.

Un studiu american a scos în evidenţă faptul că o alimentaţie bogată în calciu, care conţine produse lactate de la capră, este asociată cu arderea grăsimilor.

Citeşte mai multe despre efectele benefice ale laptelui de capră pe www.gandul.info.