„Această cură ţine cont de nevoile metabolice ale organismului uman, stimulând slăbirea într-un mod sănătos, respectiv nu mai mult de un kilogram pe săptămână. Dacă regulile dietei sunt urmate întocmai, într-o singură lună se pot pierde până la 4-5 kilograme”, susţine medicul nutriţionist Mihaela Bilic. Astfel, alimentaţia este fracţionată în trei mese pe zi: micul dejun, prânzul şi cina, cu 1-2 gustări în funcţie de profilul pacientului.
Fiecare masă trebuie să conţină alimente cu indice glicemic mic, precum paste, orez sau cartofi, care oferă senzaţia de saţietate până la următoarea masă, ceea ce constituie substratul energetic pentru topirea grăsimilor. „Legumele, în special crude, sunt permise în cantităţi moderate. În privinţa fructelor, dieta hipocalorică permite consumul acestora în cantităţi limitate. Deşi sunt sănătoase, fructele au un conţinut crescut de fructoză”, precizează medicul Bilic.
Citeşte mai multe pe www.gandul.info.