România este campioană la afecţiuni oncologice

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a declarat, vineri, la Timişoara, într-o conferinţă de presă, că România este "campioană" la afecţiuni oncologice, astfel că Ministerul Sănătăţii va investi în deschiderea sau renovarea mai multor spitale care se ocupă de bolnavii de cancer.

Urmărește
103 afișări
Imaginea articolului România este campioană la afecţiuni oncologice

România este campioană la afecţiuni oncologice (Imagine: Mediafax Foto)

"Incidenţa cancerului în România este în continuă creştere. Practic suntem campioni în Europa la afecţiuni oncologice (…). România are mai mulţi pacienţi bolnavi de cancer decât are Germania, care are o populaţie de patru ori mai mare. Numai în judeţul Timiş sunt 14.000 de persoane care suferă de cancer", a spus Bazac.

Ministrul Sănătăţii a afirmat că numărul bolnavilor de cancer creşte în fiecare an, în Banat numărul celor care suferă de cancer crescând cu 35 la sută anual.

"Îmi doresc ca în cursul acestui mandat să facem o reţea de institute oncologice, peste cele două institute existente la Bucureşti şi la Cluj", a afirmat Bazac.

În acest context, ministrul Sănătăţii a anunţat că lucrările la Institutul Oncologic de la Timişoara vor începe în toamna acestui an, valoarea investiţiei ajungând la 60 de milioane de euro, iar spitalul va avea 420 de paturi.

"În această toamnă vor demara lucrările la Institutul Oncologic Regional Timişoara. Reprezintă o necesitate la nivel regional, practic clădirea în construcţie a fost transferată la Ministerul Sănătăţii, aici vom realiza sediul Institutului Oncologic Timişoara, investiţie de patru ani de zile", a spus Ion Bazac.

El a adăugat că suprafaţa spitalului va fi de şapte hectare şi va deservi două milioane de locuitori din patru judeţe învecinate.

Bazac a declarat că Timişoara se află în acest moment în urma altor centre universitare, spitalele care se ocupă de tratarea cancerului funcţionând în clădiri vechi.

"Timişoara este mult în urma altor centre universitare, pe lângă faptul că nu există o instituţie dedicată, cele trei clinici implicate în tratamentul cancerului sunt în clădiri vechi”, a declarat Bazac.

El a dat ca exemplu clădirea în care funcţionază Clinica de Radioterapie din Timişoara şi care a fost construită în anul 1740.

Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat în urmă cu o lună un memorandum prin care se va construi o reţea de spitale regionale. Unul din acestea va fi construit la Timişoara, va avea 450 de paturi, iar construcţia va începe în luna septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici