Românii preferă tratamentul medicamentos celui natural - VIDEO

Românii preferă tratamentul cu medicamente celui naturist sau homeopat, iar cele mai frecvente afecţiuni pentru care iau pastile sunt răcelile, afecţiunile inimii şi bolile cardiovasculare, hipertensiunea sau hipotensiunea, durerile şi gripa, potrivit unui studiu al GfK România.

Urmărește
121 afișări
Imaginea articolului Românii preferă tratamentul medicamentos celui natural - VIDEO

Românii preferă tratamentul medicamentos celui natural (Imagine: Mediafax Foto)

Românii recurg cel mai des la medicamente pentru răceli şi boli de inimă.

Studiu GfK România referitor la obiceiurile şi atitudinile de tratament ale românilor arată că medicamentele sunt mai des utilizate de femeile în vârstă, cu un nivel de educaţie scăzut, în timp ce tratamentele naturiste sunt preferate de femeile educate din zona urbană.

Principalele concluzii ale studiului GfK indică faptul că cel mai utilizat tip de tratament de către români este cel medicamentos (52%) urmat de tratamentele cu produse naturiste (15%) şi de tratamentul cu produse homeopate (4%). Restul de 42% dintre respondenţi nu au utilizat în ultimele 12 luni niciun fel de tratament, bărbaţii apelând în mai mică măsura decât femeile la tratamente de orice tip. De altfel, 48% dintre ei nu au recurs la niciun tratament în ultimele 12 luni.

Tratamentele medicamentoase sunt utilizate în cea mai mare măsură de femeile cu vârsta de peste 60 ani şi cu educaţie scăzută (care au opt clase sau mai puţin), în vreme ce la tratamente naturiste apelează mai ales persoanele de sex feminin cu educaţie medie şi superioară (minim liceu). Persoanele din mediul urban folosesc în mai mare măsură tratamentele cu produse naturiste (18%), în special cele care locuiesc în Bucureşti (25%). Referitor la tratamentele homeopate, acestea sunt utilizate în cea mai mare măsura de către locuitorii Capitalei (8%).

Afecţiunile cele mai frecvente pentru care s-a utilizat tratament medicamentos în ultimele 12 luni au fost răcelile, afecţiunile inimii şi bolile cardiovasculare, hipertensiune sau hipotensiune, durerile şi gripa.

Video Stirileprotv.ro

Românii preferă să utilizeze tratamente naturiste şi tratamente homeopate în cea mai mare măsură pentru afecţiuni precum răcelile şi afecţiunile digestive în timp ce tratamentul homeopat este tipul de tratament preferat pentru întărirea imunităţii (12%).

Majoritatea repondenţilor (65%) aleg la iniţierea unei tratament să foloseasca unul medicamentos, mai ales persoanele în vârstă de 60 ani şi peste, al celor cu educaţie scăzută şi al celor din Muntenia. 14% dintre cei chestionaţi adaptează tipul de tratament ales în funcţie de tipul afecţiunii, iar 11% încep tratamentul unei afecţiuni cu un tratament naturist.

Dintre românii care preferă să iniţieze ca prim tratament pentru o afecţiune tratamentul medicamentos, cea mai mare parte (82%) iau în considerare recomandarea medicului, mai ales persoanele de peste 50 ani. Alte motive luate în considerare în alegerea acestui tip de tratament sunt experienţa anterioară (21%) şi siguranţa inspirată de acest tip de tratament ("sunt de încredere" - 19%, "au efect sigur"- 18%), acestea având pondere mai mare în rândul persoanelor din Moldova.

Alegerea produselor naturiste ca prim tratament are loc în primul rând din cauza faptului ca "sunt naturale" (68%). Alte aspecte luate în considerare sunt că acestea "sunt de încredere" (28%) şi "au puţine efecte adverse" (25%).

Tratamentele homeopate sunt alese de foarte puţine persoane ca prim tratament. Principalele motive pentru care acestea sunt alese totuşi drept prim tratament sunt faptul ca acestea sunt considerarate naturale, de încredere. De asemenea, este luată în considerare şi experienţa anterioară cu aceste produse.

"Acest studiu arată ca românii au încredere în tratamentele medicamentoase, preferandu-le celor naturiste sau homeopate, lucru de altfel firesc. Cheltuielile cu medicamentele pe locuitor sunt încă mult sub media europeană, ceea ce indică faptul ca piaţa farmaceutică locală are în continuare un potenţial de creştere semnificativ", a declarat director general GfK România, Andi Dumitrescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici