- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (06.03.2013, 15:55)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Roverul Curiosity, scos din funcţiune joia trecută, îşi va relua toate activităţile până săptămâna viitoare
Roverul american Curiosity, scos din funcţiune de savanţii de la NASA joia trecută, ca măsură de precauţie, pentru a remedia o defecţiune a computerului de bord, îşi va relua toate activităţile ştiinţifice până săptămâna viitoare, a anunţat Agenţia spaţială americană.
Urmărește
210 afișări
Roverul Curiosity, scos din funcţiune joia trecută, îşi va relua toate activităţile până săptămâna viitoare (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Pe 28 februarie, inginerii americani au transferat pe un computer de rezervă rezultatele operaţiunilor efectuate de robotul Curiosity de la sosirea lui pe Marte, pe 6 august 2012, din cauza unei defecţiuni apărute la nivelul memoriei computerului principal.
"Înregistrăm progrese importante în încercarea noastră de a reveni la normal", a declarat Richard Cook, de la Jet Propulsion Laboratory (JPL), un institut de cercetare pe care NASA îl deţine la Pasadena, într-un comunicat publicat luni seară, în care specialistul american prevede o revenire la normal a activităţilor roverului până săptămâna viitoare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Bolojan: Am semnat acest protocol pentru ca România să aibă un guvern stabil într-o perioadă dificilă
-
Crin Antonescu va fi candidatul comun pentru alegerile prezidenţiale. Propunerea va fi aprobată de fiecare partid al alianţei
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în sprijinul Rusiei
"Trebuie să mai efectuăm o serie de operaţiuni-test pentru computerul principal, precum poziţionarea braţului robotizat al roverului", a adăugat el.
Cauza acelei probleme tehnice apărute la nivelul memoriei computerului principal nu este deocamdată cunoscută, a precizat NASA.
Ca majoritatea vehiculelor spaţiale, Curiosity este echipat cu un computer de rezervă, care este capabil să asigure funcţionarea roverului în cazul producerii unor probleme tehnice.
Curiosity nu a pierdut niciun moment contactul cu Terra, au precizat cercetătorii de la NASA.
Roverul american a colectat pe 20 februarie primul eşantion provenind din interiorul unei roci sedimentare marţiene, aceasta fiind o premieră planetară pentru un robot aflat în afara Terrei. După ce a fost trecut printr-o sită, eşantionul recoltat a fost transferat în laboratorul de chimie şi mineralogie (Chemistry and Mineralogy/ CheMin) aflat la bordul roverului Curiosity.
Curiosity, un vehicul de o tonă, cu şase roţi, care a costat 2,5 miliarde de dolari, cel mai greu şi mai sofisticat robot trimis vreodată pe Marte, a coborât în zona ecuatorului marţian în craterul Gale pe 6 august 2012, pentru o misiune de doi ani. Principalul obiectiv al misiunii este acela de a determina dacă planeta roşie a permis în trecutul ei existenţa vieţii microbiene.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe