- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (03.06.2016, 08:00)
- Alin Motogna
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ruşii urmează să construiască o variantă proprie a Hyperloop, mult mai ieftină - GALERIE FOTO
Experţii ruşi din domeniul transportului feroviar au făcut public faptul că ţara lor pregăteşte o versiune proprie a vehiculului Hyperloop, lansat de cunoscutul antreprenor american Elon Musk.
Urmărește
5414 afișări
Ruşii urmează să construiască o variantă proprie a Hyperloop, mult mai ieftină
Conform site-ului de ştiri RBC, reţeaua va lega Rusia de Vest de Orientul Îndepărtat.
Directorul Centrului de Dezvoltare şi Inovare în Domeniul Feroviar din Rusia, Anatolyi Zaitsev, a declarat că, în timp ce occidentalii investesc în proiectul lor aproximativ 21 miliarde de dolari, ruşii pot construi acelaşi sistem la numai jumătate din acest preţ, scrie Descoperă.
,,Costul acestui proiect la standardele occidentale este de circa 21 miliarde de dolari, însă în conformitate cu standardele noastre, putem face acelaşi lucru cu numai jumatate din preţ, adică 12-13 miliarde de dolari", a spus Zaitsev pentru RBC.
Oficialul rus a confirmat faptul că prima secţiune a reţelei va lega oraşele St. Petersburg şi Moscova şi a fost realizată cu scopul de a transporta mărfuri până la terminalele ruseşti de la Marea Baltică, pe o distanţă de aproximativ 640 de kilometri. În acest sens, în anul 2014, reprezentanţii Căilor Ferate Ruse au semnat un acord pentru proiectarea unui sistem de transport feroviar bazat pe tehnologia levitaţiei magnetice.
Sistemul rusesc va fi o alternativă la Hyperloop, o metodă de călătorie care va putea permite transportul de persoane, la viteze de până la 1.200 km/h. Ideea aparţine miliardarului american Elon Musk, care, în anul 2013, declara că le va permite oamenilor să călătorească de la Los Angeles la San Francisco, pe o distanţă de circa 610 de kilometri, în numai 30 de minute (jumătate din timpul necesar pe care îl parcurge un avion pe aceeaşi rută)
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
-
Thailanda se alătură BRICS ca stat partener
-
Cum a evoluat rata de neperformanţă în 2024? Presiunea creditelor neperformante a continuat să rămână scăzută, rata NPL oscilând în jurul nivelului de 2,5%
-
Israelul loveşte aeroportul Sana'a, porturile şi centralele electrice din Yemen
Conform proiectului, sistemul urmează să fie construit sub forma unui tub vidat suspendat deasupra solului, pentru a fi protejat împotriva intemperiilor şi a cutremurelor. În interiorul cilindrului vehiculele propriu-zise vor circula cu ajutorul levitaţiei magnetice.
La începutul acestui an, reprezentanţii Hyperloop Transport Technologies (HTT) s-au întâlnit cu oficiali ai guvernului slovac pentru a finaliza şi semna un acord care prevedea introducerea noului tip de sistem de transport în Europa.
Varianta europeană a conceptului lui Elon Musk urmează să fie transpusă în realitate cu scopul de a scurta timpul de călătorie dintre Bratislava, Viena şi Budapesta.
Conducerea Hyperloop Transport Technologies şi-a propus să finalizeze prima etapă a sistemului european până în anul 2020. Compania a estimat costul total al construcţiei la circa 200-300 de milioane de dolari.
Citeşte şi: O nouă formă de transport: "Hyperloop", un concept revoluţionar care promite efectuarea de călătorii aproape supersonice - FOTO
Citește pe alephnews.ro: Beyoncé a făcut show de Crăciun în orașul ei natal, Houston, în timpul pauzei meciului NFL. „Beyoncé Bowl” a fost prima reprezentație televizată în direct din ultimii patru ani
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Harbin Ice-Snow World te așteaptă cu peste 300.000 de metri cubi de gheață și zăpadă. Tema din acest an este „Vis de iarnă, dragoste în inima Asiei”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe