- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (31.05.2023, 01:17)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premieră în România: S-a deschis primul centru gratuit de psihoterapie pentru adulţi, seniori, adolescenţi şi copii
- 30 terapeuţi vor trata o arie largă de probleme psiho-emoţionale, de luni până sâmbătă
- În primele zile de la deschidere, s-au înscris 120 de români pentru terapie gratuită
- 1 din 5 români este afectat de probleme de sănătate mintală, iar afecţiunile psihice vor depăşi cazurile de cancer
- Noi centre de psihoterapie complet gratuite ar putea fi deschise în mai multe oraşe din ţară
Urmărește
9577 afișări
Bucureşti, mai 2023 - Primul centru de psihoterapie gratuită din România, Centrul Social de Psihoterapie “Together for Humanity”, a fost deschis oficial, în Bucureşti, fiind complet funcţional pentru a oferi suport psihologic adulţilor, tinerilor şi copiilor din medii vulnerabile şi defavorizate din întreaga ţară. Centrul are 6 terapeuţi voluntari în prezent, dar numărul lor va ajunge la 30 în total în curând, pentru consiliere psihologică atât fizic, cât şi online.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
Deschis de Asociaţia Together for Humanity, Centrul Social de Psihoterapie TFH oferă servicii gratuite de psihoterapie individuală şi de grup persoanelor care se confruntă cu probleme psiho-emoţionale, aflate în dificultate financiară. În primele 24 de ore de la deschidere, centrul a primit 90 de cereri de la persoane vulnerabile din Bucureşti şi din alte localităţi din ţară, pentru terapie în centru sau online, dar şi 80 de cereri de la psihologi şi psihoterapeuţi şi 20 de cereri de la persoane din diferite arii profesionale diferite (UX/UI, regie/film, administraţie, secretariat), venite prin completarea formularului Implică-te acum, de la persoane dornice să se implice pro bono în proiect.
“Nu ne-am aşteptat la un interes atât de mare, încă de la primele ore de la deschidere, din partea oamenilor şi de o susţinere puternică din partea comunităţii de psihologi şi psihoterapeuti din România. Având în vedere că este în creştere numărul de români care se luptă cu probleme psiho-emoţionale, ne-am dorit să creăm un centru complet dotat, cu servicii profesionale şi cu o echipă solidă de experţi, la fel care orice alt cabinet de psihoterapie privat, dar care să asigure gratuit consultaţiile psihologice necesare pentru pentru cei mai vulnerabili dintre noi.
Conform ultimelor statistici, în România, 1 din 5 persoane este afectată de probleme de sănătate mintală, iar cel puţin 250.000 de români suferă de o boală psihică severă. Mai mult, se estimează că în curând afecţiunile psihice vor fi pe primul loc în ceea ce priveşte morbiditatea, depăşind cancerul şi bolile cardiovasculare.
Iar prin Centrul Social de Psihoterapie TFH ne propunem să tratăm şi să prevenim gratuit în egală măsură intensificarea şi apariţia daunelor psiho-emoţionale pentru tot mai mulţi români, care nu au resurse financiare, în condiţiile în care costul lunar pentru terapie poate fi de 500-1.000 lei în medie. Vrem să redăm, să restabilim şi să creştem şansele de promovare a stării de bunăstare mintală în societatea românească. Ne imaginăm o societate care acordă prioritate sănătăţii mintale, în care stigmatizarea este eradicată şi în care toată lumea are acces la terapie”, declară Răzvan Popa, iniţiatorul primului centru gratuit de psihoterapie din ţară, fondator şi preşedinte al Asociaţiei Together for Humanity.
300 de persoane pot primi consiliere în centru, de luni până sâmbătă
Aflat într-o zonă centrală a Bucureştiului (Strada Căderea Bastiliei, nr. 17 - zona Piaţa Romană), primul centru gratuit de psihoterapie din România va avea o echipă de 30 de terapeuţi, printre care Maria Anghelina, Florinela Raţiu, Ioana Botez, Cele Stojceski – parte din echipa organizatoare, pregătiţi să susţină sesiuni de terapie pentru 300 de persoane săptămânal, fizic şi online. Centrul are spaţii dedicate pentru şedinţe de terapie individuală pentru adulţi, sesiuni de dezvoltare psiho-emoţională pentru copii şi sesiuni de terapie de grup, fiind deschis de luni până vineri între orele 9.00 şi 18.00 şi sâmbătă între 09.00 şi 13.00.
Un proiect unic în România, primul centru gratuit de psihoterapie din ţară a necesitat o investiţie de aproximativ 27.000 euro în dotările spaţiilor pentru terapie, susţinută din fondurile Asociaţiei Together for Humanity şi cu sprijinul Exotique Interiors - Furnizor al Casei Regale a României, care a asigurat mobilarea şi amenajarea întregului centru.
În centru, sunt acoperite toate ariile de terapie pentru toate categoriile de vârstă, printre care depresia, stresul şi anxietatea, traumele din copilărie, violenţa domestică, abuzul de natură fizică, sexuală şi emoţională, bullying-ul la copii, probleme de învăţare sau adaptare la şcoală şi orice alte probleme psiho-emoţionale.
Următorul centru gratuit de psihoterapie ar putea fi deschis în Timişoara
“Cu ajutorul echipei noastre de specialişti, putem trata cazuri complexe. Ideea de a apela la un psihoterapeut sau psiholog începe şi în România să devină un lucru normal, un obicei pentru tot mai mulţi oameni, crescând cu mare viteză această nevoie acută de rezolvare a problemelor prin terapie. Însă, din păcate, sistemul public de sănătate nu acoperă nici pe departe această nevoie, lăsând un gol uriaş în ceea ce pentru noi reprezintă un segment atât de important, cei mai vulnerabili dintre noi. Din acest motiv, vrem să deschidem centre gratuite de psihoterapie şi în alte oraşe din ţară şi avem în vedere ca următorul centru să fie în Timişoara în viitorul apropiat”, declară Răzvan Popa, fondatorul Centrului Social de Psihoterapie TFH.
Pentru susţinerea continuă a Centrului Social de Psihoterapie TFH şi pentru deschiderea de noi centre gratuite în România, asociaţia are nevoie de sprijin financiar şi voluntari pentru o serie de activităţi. Companiile şi persoanele fizice care doresc să se implice pot face donaţii direct pe website-ul centrului, la secţiunea “Donează”, completând formularul Implică-te acum, sau pot redirecţiona impozitul anual pe profit sau venit.
Despre Asociaţia Together for Humanity
Asociaţia Together for Humanity este una dintre cele mai active organizaţii non-guvernamentale din România, care derulează programe pentru susţinerea şi schimbarea destinelor pentru copii, femei şi bătrâni din medii extrem de sărace din ţară. Până în prezent, prin intermediul asociaţiei, au fost ajutaţi aproape 4.000 de copii, au fost construite 5 case, au fost înfiinţate 5 săli de informatică în şcoli din zone defavorizate şi au fost salvate 500 de animale, dar şi au fost donate 500 de computere în şcoli, 1.160 de rechizite şcolare şi peste 3.600 de kg de haine şi jucării. În mai 2023, asociaţia a lansat cel mai complex proiect al său, un proiect unic în România, Centrul Social de Psihoterapie, care oferă consultaţii de psihoterapie gratuite, fizic sau online, pentru adulţi, vârstnici, adolescenţi şi copii.
Mai multe detalii despre Centrul Social de Psihoterapie TFH “Together for Humanity” se regăsesc pe:
- Website: www.centrulsocialtfh.ro
- Facebook: Centrul Social de Psihoterapie
- Instagram: Centrul.social.de.psihoterapie
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe