- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- CHICAGO, (04.06.2012, 15:47)
- Florin Badescu ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
S-a găsit tratamentul contra cancerului de piele? Ce spun medicii americani
Două noi tratamente experimentale contra melanomului avansat - cancer de piele - au generat rezultate foarte promiţătoare în două studii clinice, în comparaţie cu cele oferite de chimioterapia standard, au anunţat, luni, medicii americani.
Urmărește
1507 afișări
S-a găsit tratamentul contra cancerului de piele? Ce spun medicii americani (Imagine: Cristi Vatavu/Mediafax Foto)
Cei doi agenţi noi, Dabrafenib şi Trametinib, concepuţi de compania farmaceutică britanică GlaxoSmithKline, sunt tratamente anticancer ţintite.
Rezultatele celor două studii clinice de fază 3 au fost prezentate la cea de-a 48-a conferinţă anuală organizată de American Society of Clinical Oncology (ASCO), la Chicago, la sfârşitul săptămânii trecute.
Medicamentul Trametinib neutralizează proteina MEK, ce contribuie la creşterea tumorii şi face parte din acelaşi mecanism molecular ca şi gena mutantă BRAF. Această mutaţie genetică produce o proteină care alimentează şi dezvoltarea melanomului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Marcel Ciolacu rămâne Premierul României
-
Moşteanu: USR nu va vota guvernul Ciolacu 2
-
Promisiuni: Guvernul Ciolacu 2 vrea să majoreze contribuţia la Pilonul II de pensii private de la 4,75% la 6% în patru ani şi să majoreze suma deductibilă pentru Pilonul III
-
Ciolacu, după ce a fost desemnat premier: Românii au nevoie de stabilitate
Studiul a fost coordonat de medicul Caroline Robert de la Institutul Gustave Roussy din Paris.
Până în prezent, Zeboraf (vemurafenib), produs de firma elveţiană Roche, este singura terapie ţintită care a primit acceptul - în 2011 - al autorităţilor din domeniu din Statele Unite şi Europa pentru a trata melanomul avansat.
Zeboraf ţinteşte gena mutantă BRAF, prezentă în jumătate din cazurile de melanom metastazat.
Studiul clinic a fost realizat pe 322 de participanţi, din care 214 au primit Trametinib, iar ceilalţi au urmat o chimioterapie standard.
Peste 22% din pacienţii trataţi cu acest agent nou au reacţionat bine la tratament, comparativ cu 8% din rândul pacienţilor din grupul ţintă, care au făcut chimioterapie.
Grupul tratat cu Trametinib a avut parte de 4,8 luni (perioadă medie) în care melanomul nu a avansat, în comparaţie cu o lună şi jumătate la ceilalţi pacienţi, acest fapt corespunzând unei scăderi cu 55% a riscului de avansare a cancerului.
Aceşti pacienţi au beneficiat de o reducere a riscului de deces cauzat de melanom cu 46% în comparaţie cu cei care au făcut chimioterapie, iar 81% dintre pacienţi erau încă în viaţă la şase luni de la începerea tratamentului cu Trametinib, comparativ cu 67% în grupul ţintă.
Al doilea studiu clinic realizat cu Dabrafenib, care vizează gena mutantă BRAF, a arătat o scădere cu 70% a riscului de progresie a melanomului, comparativ cu pacienţii care au apelat la chimioterapie (5,1 luni comparativ cu 2,7 luni).
Cei 250 de participanţi la acest studiu de fază 3, dintre care 187 au primit Dabrafenib, nu au fost trataţi în prealabil şi sufereau de un melanom inoperabil, a precizat medicul Axel Hauschild, profesor de dermatologie la Spitalul Universitar din oraşul german Kiel, coordonatorul studiului.
Datele referitoare la rata de supravieţuire pentru acest al doilea studiu nu sunt deocamdată complete.
Pacienţii trataţi cu Dabrafenib nu au acuzat efecte secundare grave la nivelul pielii.
Citește pe alephnews.ro: Ciprian Șerban, de la PSD, este șeful Camerei Deputaților. Ilie Bolojan, de la PNL, a fost votat Președinte al Senatului
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe