Dispozitivul, denumit Taste the TV (TTTV), foloseşte un carusel de 10 recipiente cu arome care se pulverizează în combinaţie pentru a crea gustul unui anumit aliment. Aroma este difuzată pe o peliculă igienică aflată pe un ecran plat de televiziune, pentru ca telespectatorul să o guste.
În era COVID-19, acest tip de tehnologie poate îmbunătăţi modul în care oamenii se conectează şi interacţionează cu lumea exterioară, a declarat Homei Miyashita, profesor la Universitatea Meiji.
Miyashita lucrează cu o echipă de aproximativ 30 de studenţi care a produs o varietate de dispozitive legate de arome, inclusiv o furculiţă care face ca mâncarea să aibă un gust mai bogat. El a declarat că a construit singur prototipul TTTV în cursul anului trecut şi că realizarea unei versiuni comerciale ar costa aproximativ 100.000 de yeni (875 de dolari).
Printre aplicaţiile potenţiale se numără învăţatul la distanţă pentru somelieri şi bucătari, precum şi concursuri şi jocuri de degustare, a spus el.
Miyashita a purtat, de asemenea, discuţii cu companii cu privire la utilizarea tehnologiei sale de pulverizare pentru un dispozitiv care poate aplica un gust de pizza sau de ciocolată pe o felie de pâine prăjită.
De asemenea, el speră să realizeze o platformă prin care gusturile din întreaga lume să poată fi descărcate şi savurate de utilizatori, la fel cum se întâmplă acum cu muzica.