- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- WASHINGTON, (10.06.2011, 18:31)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Să regreţi că nu ai făcut ceva sau să regreţi că ai făcut ceva greşit. Ce doare mai mult?
Durerea provocată de regretul unui lucru care nu a fost făcut durează mai mult timp decât cea provocată de un lucru făcut greşit, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii de la două universităţi americane.
Urmărește
2933 afișări
Să regreţi că nu ai făcut ceva sau să regreţi că ai făcut ceva greşit. Ce doare mai mult? (Imagine: Shutterstock)
Zicala potrivit căreia este mai bine să fi iubit şi pierdut pe cineva decât să nu fi iubit niciodată este adevărată, spun cercetătorii. Regretele privind acţiuni realizate greşit sunt mai puţin dureroase pe termen lung decât cele legate de lipsa de acţiune, adaugă cercetătorii, potrivit dailymail.co.uk.
Oricât de dureros ar fi regretul de a fi făcut ceva greşit, acesta poate să constituie un impuls, determinând o persoană să-şi asume riscuri în viitor, astfel încât să nu rateze şansa unei cariere sau a unei iubiri.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iohannis lovește fulgerător prin desecretizarea documentelor din ședința CSAT. Instituțiile statului au știut de campania de promovare a lui Călin Georgescu încă din 2021
-
Criză politică în Franţa: Guvernul lui Barnier a fost demis printr-o moţiune de cenzură
-
Reacţia lui Călin Georgescu, după desecretizarea documentelor: Se încearcă o acţiune a statului împotriva unui candidat prin orice mijloace să fie oprit
-
Ucraina rămâne fără ajutoare SUA. Mike Johnson blochează proiectul de lege pentru cheltuieli
Specialiştii au identificat două tipuri de regret - regretele legate de acţiuni, bazate pe ceva ce s-a întâmplat deja, şi regretele legate de lipsa de acţiune, o dorinţă care nu a fost concretizată.
La studiu au participat 370 de adulţi, împărţiţi în mod egal pe sexe, care au fost rugaţi să vorbească în detaliu despre un mare regret, indiferent dacă a fost asociat unei acţiuni deja realizate sau unui lucru neconcretizat.
Cele mai comune regrete au fost legate de iubire, educaţie şi carieră.
Regretele romantice s-au dovedit a fi în mod particular dureroase, mulţi dintre cei intervievaţi vorbind despre şanse ratate privind potenţiale relaţii de dragoste sau despre relaţii care s-au destrămat.
Rezultatele studiului au stabilit că regretele asociate unui lucru care a devenit realitate au fost iniţial dureroase, dar nu au durat atât de mult ca acelea asociate unor dorinţe care nu s-au concretizat.
Regretele din viaţa amoroasă au fost mai intense decât cele legate de carieră, iar regretele erau mai mari dacă era vorba de o mare pierdere personală - a unui partener de viaţă sau iubit.
Specialiştii au descoperit mai multe tipare, de exemplu, femeile tind să acorde o mai mare importanţă relaţiilor sociale comparativ cu bărbaţii, şi au mai multe regrete privind iubirea faţă de reprezentanţii sexului masculin, care au mai mult regrete privind cariera.
Profesorul Mike Morrison, de la University of Illinois, care a lucrat la acest studiu, a spus: "Regretele pot fi dureroase dar sunt şi utile. Unii oameni spun că încearcă să trăiască fără să regrete nimic, dar cred că acest lucru nu este corect faţă de condiţia umană". "Dacă încercăm să anulăm regretele, sacrificăm o parte din umanitatea noastră", a mai spus acesta.
Citește pe alephnews.ro: Ce planuri are Rusia cu România? Putin râde de țara noastră după decizia CCR de renumărare a voturilor, iar Alexandr Dughin a afirmat că „România va fi parte a Rusiei”
Citește pe www.zf.ro: De ce? Restaurantele „istorice“ KFC şi McDonald’s din zona Cişmigiu din Capitală au fost închise
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este cel mai deştept om din lume. El nu ridică niciodată tonul, nu îşi pierde calmul şi nu este niciodată stresat
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cine este Eugen Sechila, bărbatul din 'spatele' lui Călin Georgescu. Nimeni nu se aștepta la asta!
CANCAN.RO
Amendă de 7.500 lei pentru românii care fac acest lucru. Mulți români comit această greșeală în decembrie
GANDUL.RO
LEGĂTURILE dintre lumea INTERLOPĂ și Călin Georgescu, s-au făcut AMENINȚĂRI! SCHIMBUL de MESAJE de pe Tik Tok
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe