- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (29.10.2008, 16:39)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sângele pentru transfuzii stocat peste 35 de zile favorizează infecţiile
Sângele pentru transfuzii care este stocat o perioadă mai mare de 35 de zile favorizează apariţia infecţiilor, potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, prezentat în cadrul conferinţei din Philadelphia a American College of Chest Physicians.
Urmărește
29 afișări
Sângele pentru transfuzii stocat peste 35 de zile favorizează infecţiile
Riscul de intoxicaţie a sângelui sau de îmbolnăvire de pneumonie se dublează dacă au trecut 29 de zile de la recoltarea sângelui pentru transfuzii, au declarat cercetătorii de la Cooper University Hospital, din New Jersey. Specialiştii au cerut instaurarea unor proceduri mai stricte în privinţa recoltării şi stocării sângelui, informează bbc.co.uk.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Mureş: Scurgeri de benzină dintr-un vagon-cisternă / Mai multe locuinţe din zona gării Albeşti au fost evacuate/ Traficul rutier în zonă a fost oprit
-
Guvernul pregăteşte eliminarea plafonării tarifelor la energie electrică şi gaze
-
Suedia se alătură Norvegiei în compensarea României pentru sistemul Patriot donat Ucrainei
Media intervalului de livrare către spitale este de 10 zile, potrivit cercetătorilor, iar livrările zilnice nu trebuie să producă acumulări de stocuri.
Autorităţile americane nu permit folosirea unităţilor recoltate cu o vechime mai mare de 42 de zile. În Marea Britanie, acest termen de valabilitate este şi mai scurt, de doar 35 de zile.
După două săptămâni de stocare, celulele roşii din sânge eliberează anumite substanţe chimice, denumite "citokine", ce influenţează funcţiile sistemului imunitar. Un nivel ridicat de citokine poate predispune pacientul la infecţii.
Studiul a fost efectuat pe un număr de 422 de pacienţi. Vechimea medie a sângelui folosit în transfuzii a fost de 26 de zile, iar 70% dintre pacienţi au primit sânge mai vechi de 21 de zile. 57 dintre pacienţi au dezvoltat ulterior, după transfuzii, diverse infecţii.
Citește pe alephnews.ro: Zeul Gratuităților vine din Japonia și are o avere de aproape 4 milioane de dolari. Cum folosește cupoanele și ofertele zilnic
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
China se confruntă cu un nou focar provocat de un virus la cinci ani după ce a început pandemia COVID-19. Ce este HMPV
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Care este cel mai nesănătos aliment din lume, pe care foarte mulţi români îl mănâncă în fiecare zi fără să ştie
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
PROSPORT.RO
Medicul Vlad Ciurea dezvăluie alimentul nelipsit de pe masa românilor, care ne obosește și ne seacă de energie 😲
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe