- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (09.01.2022, 09:36)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sanofi se asociază cu firma de inteligenţă artificială Exscientia. Se vor dezvolta 15 medicamente
Producătorul francez de medicamente Sanofi se va asocia cu firma britanică de inteligenţă artificială Exscientia pentru a dezvolta până la 15 medicamente pentru oncologie şi imunologie, în cadrul unui acord în valoare de până la 5,2 miliarde de dolari, au anunţat cele două companii, conform Reuters.
Urmărește
1303 afișări
Sanofi se asociază cu firma de inteligenţă artificială Exscientia. Se vor dezvolta 15 medicamente
Exscientia va primi o plată iniţială în numerar de 100 de milioane de dolari, pentru descoperirea şi proiectarea de medicamente cu molecule mici până la nominalizarea candidatului cu cele mai mari şanse de a fi viabil. După aceea, Sanofi se va ocupa de dezvoltarea clinică.
Sanofi se numără printre numeroşii giganţi farmaceutici care se aventurează în domeniul inteligenţei artificiale pentru a îmbunătăţi acurateţea şi a reduce timpul petrecut în cercetare, firme de investiţii precum SoftBank mizând, de asemenea, pe acest spaţiu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
Exscientia, care a devenit publică pe Nasdaq în octombrie, utilizează inteligenţa artificială pentru a descoperi molecule de medicamente, axate în special pe tratarea cancerului şi a tulburărilor imunitare, prin parteneriate cu firme farmaceutice precum Roche şi Bristol Myers Squibb.
Sanofi şi Exscientia colaborează din 2016, iar dacă firma franceză comercializează un medicament rezultat din acest parteneriat, Exscientia va fi, de asemenea, eligibilă pentru plata unor redevenţe de până la 21% din vânzări.
"În mod obişnuit, trebuie să sintetizăm 5.000 de molecule pentru a găsi acea moleculă potrivită care va deveni apoi candidatul clinic. Aplicând inteligenţa artificială, poţi face acest lucru potenţial doar analizând 500... Deci, acest lucru poate scurta termenele", a declarat Frank Nestle, director global de cercetare şi director ştiinţific la Sanofi.
În noiembrie, compania a investit 180 de milioane de dolari pentru o participaţie de 10% până la 15% în startup-ul francez Owkin, ai cărui algoritmi predictivi au ca scop îmbunătăţirea cercetării şi dezvoltării de noi tratamente împotriva cancerului.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Surpriză: instinctul matern nu există. O româncă, Ioana Carcea, aruncă în aer tot ce se ştia până acum
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe