- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (07.03.2009, 12:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şapte "păcate" ale dietelor care pot fi evitate
Nutriţioniştii britanici au alcătuit lista celor şapte "păcate capitale" ale dietelor, oferind şi soluţiile care le ajută pe persoanele cu adevărat decise să respecte regimul alimentar să reuşească în tentativa lor de a slăbi, informează mirror.co.uk.
Urmărește
49 afișări
Şapte "păcate" ale dietelor care pot fi evitate (Imagine: Laszlo Raduly/MediafaxFoto)
1) Folosirea unei cantităţi prea mari de sare în mâncare fără ca acestea să fie mai întâi gustată - sarea produce nu doar creşterea tensiunii arteriale, dar reţine şi apa din organism, provocând balonare. Sarea poate fi înlocuită cu diverse plante aromate, piper, lămâie sau ardei iute.
2) Renunţarea la micul-dejun - nutriţioniştii au demonstrat că persoanele care sar peste micul-dejun sunt mai grase şi au o sănătate mai precară decât persoanele care mănâncă dimineaţa. Un bol de lapte cu cereale bogate în fibre asigură cantitatea de energie necesară unui bun început de zi. Un iaurt şi un fruct reprezintă o alternativă convenabilă înainte de a pleca la serviciu.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Președinți. Descoperim că a fost cu ghinion
-
Adrian Sârbu: Tu sau eu n-am vrut să fim Preşedinţi. Descoperim că a fost cu ghinion
-
PNL o susţine pe Elena Lasconi în turul doi al alegerilor prezidenţiale
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
3) Stilul haotic de a face cumpăraturi - o vizită la supermarket, fără a alcătui în prealabil o listă de cumpărături, sporeşte riscul de a alege alimente nesănătoase pentru dietă. Persoanele care urmează un regim strict trebuie să alcătuiască mai întâi o listă şi să nu plece niciodată la cumpărături cu stomacul gol. Cumpărăturile prin Internet reprezintă o altă soluţie viabilă. În acest fel, nimeni nu poate fi tentat de alimente "nesănătoase".
4) Împărţirea alimentelor în "bune" şi "rele" - persoanele care resimt acut anumite restricţii şi se confruntă cu un sentiment de vină atunci când mănâncă anumite alimente, considerate "rele" pentru sănătate, sunt mult mai expuse în faţa exceselor, în viitor. Soluţia indicată de nutriţionişti este gustare zilnică, în cantităţi mici, a alimentelor considerate ca fiind "rele". După ce persoanele aflate la dietă vor reuşi să "stăpânească" aceste alimente, nu vor mai resimţi nevoia să le consume în exces.
5) Prea multe semi-preparate şi prea multe vizite la fast-food - persoanele care procedează des în acest fel riscă să devină supraponderale. O soluţie pentru această "ispită" este o vizită săptămânală la un supermarket, de unde pot fi cumpărate alimente tentante, dar care indică totuşi pe ambalaj conţinutul caloric.
6) Lipsa din alimentaţia zilnică a fructelor şi legumelor - persoanele care nu mănâncă suficiente fructe şi legume vor avea dificultăţi mai mari în a-şi controla greutatea corporală şi riscă să dezvolte anumite maladii cardiace şi diverse tipuri de cancer. O soluţie este ţinerea unui jurnal alimentar timp de câteva zile, pentru a vedea cantitatea de fructe şi legume consumată zilnic.
7) Ce-i prea mult, strică - folosirea în exces a untului sau a margarinei pe două felii de pâine echivalează cu 148 de calorii şi cu 16 grame de grăsime. Alegerea unei varietăţi de unt dietetic, mai sărac în grăsimi, contribuie la o scădere cu până la 74 de calorii.
Citește pe alephnews.ro: PNL o susține oficial pe Elena Lasconi în turul II, anunță Ilie Bolojan
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este tânărul din România care a preluat conducerea imperiului de sute de milioane de euro construit de tatăl său
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Ce înseamnă Clubul de la Roma, din care a făcut parte Călin Georgescu. Cu ce se ocupă această organizație, de fapt
CANCAN.RO
Cine e misteriosul bogătaș BOGPR care a făcut campania independentului Călin Georgescu: Regele TikTok-ului dă sute de mii de € la maneliști și nu vrea să i se dezvăluie chipul. Imagini în premieră absolută!
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe