- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (26.02.2023, 11:18)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Săritul peste micul dejun poate fi dăunător pentru sistemul imunitar - studiu
- Săritul peste micul dejun poate fi dăunător pentru sistemul imunitar, făcând mai dificilă lupta organismului împotriva infecţiilor, arată o cercetare.
- Cercetătorii spun că studiul, realizat pe şoareci, este printre primele care arată că săritul peste mese declanşează un răspuns în creier care afectează negativ celulele imunitare.
Urmărește
1551 afișări
Săritul peste micul dejun poate fi dăunător pentru sistemul imunitar - studiu
La şoarecii care au sărit peste mese, cercetătorii au constatat că celulele au călătorit înapoi în măduva osoasă pentru a hiberna, iar producţia de celule noi în măduva osoasă a scăzut.
Celulele au supravieţuit mai mult timp ca urmare a rămânerii în măduva osoasă şi au îmbătrânit diferit faţă de monocitele care au rămas în sânge.
Cercetătorii au continuat să înfometeze şoarecii până la 24 de ore, iar apoi au reintrodus hrana, potrivit studiului publicat în revista Immunity.
Celulele care se ascundeau în măduva osoasă au revenit în sânge în câteva ore, ceea ce a dus la un nivel crescut de inflamaţie, potrivit Independent.
În loc să protejeze împotriva infecţiei, aceste monocite modificate au fost mai inflamatorii, făcând organismul mai puţin rezistent la combaterea infecţiilor, spun cercetătorii.
Autorul principal, Filip Swirski, director al Institutului de Cercetare Cardiovasculară de la Şcoala de Medicină Icahn de la Mount Sinai, din New York, a declarat: „Nu este o problemă: Există o conştientizare din ce în ce mai mare a faptului că postul este sănătos şi, într-adevăr, există numeroase dovezi privind beneficiile postului”.
„Studiul nostru oferă un cuvânt de precauţie, deoarece sugerează că ar putea exista şi un cost al postului care implică un risc pentru sănătate. Acesta este un studiu mecanicist care aprofundează o parte din biologia fundamentală relevantă pentru post. Studiul arată că există o conversaţie între sistemul nervos şi cel imunitar”.
Dr. Swirski a spus: „Deoarece aceste celule sunt atât de importante pentru alte boli, cum ar fi bolile de inimă sau cancerul, înţelegerea modului în care este controlată funcţia lor este critică".
Oamenii de ştiinţă au descoperit, de asemenea, că anumite regiuni specifice din creier controlează răspunsul monocitelor în timpul postului.
Potrivit cercetătorilor, descoperirile au demonstrat că săritul peste mese provoacă un răspuns de stres în creier, potenţial ceea ce îi face pe oameni să fie "flămânzi" (senzaţie de foame şi furie).
Acest lucru declanşează instantaneu o migrare pe scară largă a acestor globule albe din sânge în măduva osoasă, iar apoi înapoi în fluxul sanguin la scurt timp după reintroducerea alimentelor.
Cercetătorii spun că sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înţelege descoperirile lor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Klaus Iohannis, cel care a nesfințit Calendarul Alegerilor Prezidențiale la români, ți-a rebotezat Ignatul: Ziua Renașterii Porcilor
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
Citește pe alephnews.ro: Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe