- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (08.03.2016, 18:56)
- Departamentul Life
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Şase lucruri pe care trebuie să le faci dacă lucrezi la computer toată ziua
Munca de birou poate fi dificilă din punct de vedere fizic, mai ales dacă presupune statul la birou în faţa unui computer întreaga zi. Pentru a evita durerile de spate, durerile de gât, problemele cu ochii şi alte afecţiuni sunt necesare aceste mici modificări în rutina ta zilnică, scrie CSID.
Urmărește
2733 afișări
Şase lucruri pe care trebuie să le faci dacă lucrezi la computer toată ziua
1. Îmbunăţeşte-ţi poziţia
Distanţa dintre ochii tăi şi monitor este foarte importantă. Dacă se află la o distanţă prea mare, pot apărea durerile de spate şi de gât, dacă este prea aproape poate apărea senzaţia de ochi uscaţi. Clipeşte cât mai des pentru a preveni uscăciunea şi iritarea ochilor. Încearcă să clipeşti lent la fiecare 20 de minute pentru a lubrifia ochii. Este recomandat ca distanţa dintre ochi şi monitor să fie cuprinsă undeva în intervalul 50 - 65 cm. Asigură-te că ecranul este poziţionat în aşa fel încât să priveşti uşor în jos, scrie CSID.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
2. Hidratează-te
Consumul de apă este esenţial pentru o stare bună de sănătate, dar pe lângă faptul că ajută la pierderea în greutate, o piele mai bună şi mai multă energie, vei avea un motiv în plus să te ridici din când de la birou şi să faci câteva pauze.
3. Alarma telefonului, noul tău aliat
La fiecare oră, setează-ţi alarma pe telefon sau pe computer. De fiecare dată când se declanşează alarma, ridică-te de pe scaun şi fă o plimbare prin birou. Şi mai bine este să faci o pauză de 20 de secunde pentru fiecare 20 de minute de muncă. Motivul este unul cât se poate de simplu. Ochii tăi au nevoie de relaxare, iar cea mai bună metodă după ce te concentrezi câteva zeci de minute în faţa monitorului este să-i oferi o privelişte îndepărtată.
Pentru a te obişnui cu pauzele în care să faci puţină mişcare o dată la fiecare oră când te afli la birou, pune alarma telefonului să sune. Chiar şi două minute în care te ridici şi mergi pe distanţe scurte după 60 de minute de stat jos pot contracara efectele sedentarismului la serviciu.
4. Evită liftul
Dacă lucrezi la etajul doi sau trei, încearcă să urci pe scări cât mai des posibil. Parchează maşina mai departe de destinaţie, uită de lift şi foloseşte scările, ridică-te de pe scaun pentru a discuta cu un coleg. Când stai la birou zi de zi, fiecare minut de mişcare te ajută să îţi păstrezi muşchii în formă.
5. Măreşte fontul
Conform CSID, un alt truc este mărirea fontului, chiar dacă ai impresia că vezi foarte bine şi cu un font mai mic, întrucât ochii tăi vor parcurge mai uşor textul de pe ecran. Dacă fontul este prea mic, te vei chinui să vezi, ceea ce conduce la dureri de cap şi ochi obosiţi.
6. Nu uita să-ţi odihneşti ochii
După ce pleci de la birou încearcă să îţi odihneşti ochii. După o zi de muncă, să te relaxezi uitându-te la serialul preferat sună tentant, dar ochii tăi au nevoie de o pauză. Muşchii ochilor obosesc, din cauza efortului constant de concentrare asupra ecranelor computerelor şi a privitului intens. Oftalmologii fac acum referire la o serie de simptome cunoscute ca sindromul privitului la calculator (SPC), care apare la cei care folosesc intens ecranele.
Oftalmologii recomandă regula "20-20-20". Priveşte în afara ecranului la fiecare 20 de secunde, apoi la un obiect aflat la o distanţă de cel puţin 20 de picioare (6 metri). Acest exerciţiu relaxează muşchii folosiţi pentru concentrarea asupra ecranului computerului, scrie CSID.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe