Satelitul american va intra în atmosfera Pământului în jurul datei de 23 septembrie. Zona unde va cădea nu a fost încă identificată

Un satelit american va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, într-o regiune ce nu a fost deocamdată identificată, au anunţat cercetătorii de la NASA, vineri, precizând că riscul pentru populaţie este "infim", deoarece cea mai mare parte a dispozitivului va arde la intrarea în atmosferă.

Urmărește
1830 afișări
Imaginea articolului Satelitul american va intra în atmosfera Pământului în jurul datei de 23 septembrie. Zona unde va cădea nu a fost încă identificată

Satelitul american va intra în atmosfera Pământului în jurul datei de 23 septembrie. Zona unde va cădea nu a fost încă identificată (Imagine: NASA)

Upper Atmosphere Research Satellite (UARS) este un satelit cu o lungime de 10 metri ce cântăreşte aproape şase tone, informează AFP. El a fost plasat pe orbită în 1991 de naveta Discovery cu misiunea de a studia atmosfera înaltă a Terrei.

UARS şi-a încheiat misiunea în 2005 şi, din cauza lipsei de combustibil, va cădea pe Terra în jurul datei de 23 septembrie, se afirmă pe site-ul oficial al NASA.

"Deşi o mare parte a satelitului se va sparge în multe bucăţi, la intrarea în atmosferă, nu toate resturile vor arde", au declarat savanţii americani, precizând că este imposibil la această dată să se prevadă locul unde vor cădea aceste deşeuri spaţiale.

Agenţia spaţială americană a explicat că acest satelit va cădea pe Terra într-o zonă situată între 57 de grade latitudine nordică şi 57 de grade latitudine sudică, o suprafaţă care acoperă o mare parte din Terra.

Până în prezent, "nu a existat niciodată confirmarea producerii vreunui accident provocat de un dispozitiv spaţial la reintrarea acestuia în atmosferă", au adăugat specialiştii americani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici