Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare

Scenele din filme în care actorii mimează că au un infarct, prăbuşindu-se în agonie după ce se plâng de dureri în piept, induc oamenii obişnuiţi în eroare, pentru că aceştia sunt tentaţi să ignore propriile simptome de accident cardiovascular, adesea mai puţin dramatice, potrivit thisislondon.co.uk.

Urmărește
44 afișări
Imaginea articolului Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare

Scenele din filme cu persoane care suferă un infarct induc oamenii în eroare

Patru din zece britanici îşi riscă viaţa pentru că iau în considerare sfaturile în legătură cu infarctul din filmele de cinema şi televiziune, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat în Marea Britanie de British Heart Foundation.

Oamenii sunt induşi în eroare de imaginile hollywoodiene care descriu infarctul - scene dramatice în care actorii se prăbuşesc plângându-se de senzaţia unei presiuni în piept.

În realitate, simptomele infarctului pot fi mai subtile şi mai uşor de ignorat.

Însă stereotipurile persistă, exemple în acest sens fiind o scenă din "Ocean's 13 - Acum sunt 13", în care personajul Elliott Gould este prezentat prăbuşindu-se cu mâna la piept, sau una din "Ceva, ceva tot o ieşi", în care personajul lui Jack Nicholson este salvat de cel interpretat de Diane Keaton, după ce face un infarct, dar şi Homer Simpson, din serialul de animaţie "Familia Simpson".

Simptomele unui infarct sunt adesea mai puţin dramatice şi pot varia în funcţie de caz.

Bărbaţii, cel mai adesea, simt în piept o durere ca o bandă, în timp ce femeile prezintă mai degrabă dificultăţi de respiraţie şi dureri asemănătoare celei date de o indigestie.

Betty McBride, de la British Heart Foundation, este de părere că trebuie să li se spună oamenilor că ceea ce văd pe micile sau marile ecrane nu este ceea ce experimentează victimele unui infarct. În acest sens, asociaţia britanică de cardiologie a realizat un film care va fi difuzat pe posturile de televiziune din Marea Britanie, pe 10 august.

Anual, 250.000 de oameni suferă un infarct, o treime dintre aceştia murind înainte de a ajunge la spital pentru că nu au cerut ajutor la timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici