Scheletele a trei Cavaleri Teutoni, identificate în Polonia

Scheletele a trei mari maeştri din Ordinul Cavalerilor Teutoni au fost descoperite în catedrala Kwidzyn, din nordul Poloniei, de o echipă de arheologi polonezi.

Urmărește
361 afișări
Imaginea articolului Scheletele a trei Cavaleri Teutoni, identificate în Polonia

Scheletele a trei Cavaleri Teutoni, identificate în Polonia (Imagine: site-ul Wrota Pomorza)

În urma analizelor antropologice şi a testelor ADN efectuate, specialiştii polonezi au declarat că sunt siguri "în proporţie de 96%" că acele schelete au aparţinut unor mari maeştri ai Ordinului Cavalerilor Teutoni, potrivit declaraţiei lui Bogumil Wisniewski, şeful echipei de arheologi.

Este vorba de Werner von Orseln, mare maestru al ordinului între anii 1324 - 1330, de Ludolf Koenig (1342 - 1345) şi de Heinrich von Plauen (1410 - 1413).

Scheletele au fost descoperite în mai 2007, într-o criptă de sub prezbiteriul catedralei din Kwidzyn (Marienwerder - în limba germană). Ele erau acoperite de bucăţi de stofă, mătase şi fibule preţioase, sugerând faptul că era vorba de personalităţi de rang înalt.

Analiza lemnului din care erau realizate sicriele a confirmat provenienţa lor din aceeaşi perioadă, au explicat arheologii.

Înfiinţat în 1190, în timpul celei de-a treia cruciade în Ţara Sfântă, Ordinul Cavalerilor Teutoni a fost chemat în ajutor de ducele Conrad de Mazovia, pentru a fi susţinut în lupta lui împotriva populaţiilor păgâne din Europa de Est. Ordinul s-a instalat în teritoriile cucerite, din Prusia şi Livonia, stabilindu-şi sediul central la Malbork (Marienburg), în nordul Poloniei de astăzi.

Înfiinţat în secolul al XVI-lea, Ordinul-stat al Prusiei teutonice a devenit ulterior Ducatul Prusiei, pentru a intra apoi, pe rând, în componenţa Regatului Prusiei, al Imperiului German şi al celui de-Al III-lea Reich, dispărând definitiv la izbucnirea celui de-Al Doilea Război Mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici