- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NOTTINGHAM, (16.11.2015, 14:55)
- Florin Badescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul dezvoltării rapide a malariei în organism, descoperit de cercetători - STUDIU
Un element cheie pentru dezvoltarea rapidă a malariei în organismul pacienţilor a fost identificat recent de cercetătorii de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie, informează bbc.com.
Urmărește
504 afișări
Secretul dezvoltării rapide a malariei în organism, descoperit de cercetători - STUDIU (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)
Potrivit cercetătorilor britanici, anumite molecule de proteine, denumite cicline, determină celulele să se dividă cu rapiditate în parazitul malariei. Studiul, realizat de o echipă de la Universitatea Nottingham, ar putea duce la dezvoltarea unor noi tratamente contra acestei boli.
Malaria cauzează aproape o jumătate de milion de decese în fiecare an.
Ciclinele sunt unele dintre cele mai importante molecule de proteine de care are nevoie procesul de diviziune celulară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Războiul din Ucraina, ziua 995. Ucraina neagă acuzaţiile privind dezvoltarea de arme nucleare / Biden şi Xi se pregătesc pentru discuţii privind sprijinul Chinei pentru Rusia
-
Rumoare pe social media după ce Biden pare că jubilează la întâlnirea cu Trump de la Casa Albă
-
STB modifică traseele şi prelungeşte programul autobuzelor pentru meciul România-Kosovo
Ele au fost studiate pe oameni, drojdii şi plante, dar, până la acest studiu, cercetătorii cunoşteau puţine lucruri despre ciclinele din parazitul malariei şi despre felul în care ele influenţează dezvoltarea celulară.
Studiul, coordonat de Magali Roques şi publicat în revista PLoS Pathogens, a reuşit să clasifice numărul şi tipurile de cicline prezente în paraziţii malariei.
Bill Wickstead, cercetător la School of Life Science din cadrul Universităţii Nottingham, a identificat trei tipuri diferite de gene aferente ciclinelor în parazitul malariei.
Este un număr mult mai mic decât cel aferent ciclinelor prezente în organismul uman - totodată, mult mai mic în comparaţie cu ciclinele din alte organisme - şi, potrivit autorilor studiului, acele gene cauzează "un tip interesant de diviziune celulară".
Profesorul Rita Twari a realizat apoi o analiză în profunzime a ciclinelor din paraziţii malariei, încercând să afle mai multe informaţii despre acţiunile lor şi despre cauzele acelor acţiuni.
Astfel, cercetătorii au aflat că acele cicline din paraziţii malariei au determinat celulele să se dividă foarte repede, contribuind la răspândirea lor foarte rapidă în fluxul sangvin.
Descoperirea cauzelor acestui proces ar putea să îi ajute pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine felul în care paraziţii malariei prosperă în organismele ţânţarilor şi ale gazdelor umane. De asemenea, cercetătorii ar putea să dezvolte în acest fel noi medicamente.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Nu au luat 30.000€! Câți bani au primit Nicolai Tand și Sorin Brotnei, de fapt, pentru că au câștigat Asia Express 2024
CANCAN.RO
Motivul real pentru care Ioana State și Mane Voicu au pierdut finala Asia Express. De ce au fost desemnați câștigători Nicolai Tand și Sorin Brotnei
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe