- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (03.12.2024, 08:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Secretul îmbătrânirii se ascunde în modificările metabolismului pe parcursul vieţii
- O nouă teorie despre îmbătrânire ar putea schimba fundamental modul în care înţelegem acest proces şi, mai important, cum l-am putea controla.
- Oamenii de ştiinţă spun că secretul se află în modul în care metabolismul nostru se modifică de-a lungul vieţii.
Urmărește
3560 afișări
Secretul îmbătrânirii se ascunde în modificările metabolismului pe parcursul vieţii
Teoria, numită „reprogramare metabolică pro-îmbătrânire" (PAMRP), sugerează că îmbătrânim din cauza unor schimbări în metabolismul nostru care se acumulează în timp. Este ca şi cum corpul şi-ar reprograma treptat funcţiile vitale, dar nu întotdeauna în direcţia corectă.
„Este o combinaţie între ceea ce mâncăm şi bem, cum procesăm energia şi cum se adaptează corpul nostru la aceste schimbări. La început, aceste adaptări ne ajută să supravieţuim, dar în timp devin dăunătoare", explică cercetătorii în revista Engineering.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Crin Antonescu: „Este evident că am încredere în Marcel Ciolacu"
-
Crin Antonescu, despre Călin Georgescu: Discursul lui aminteşte de retorica lui Hitler din anii '30
-
Crin Antonescu: Ceea ce am vrut a fost un calendar oficial, nu pe surse, datele alegerilor
Un argument puternic în favoarea acestei teorii vine din observaţia că restricţia calorică - adică să mâncăm mai puţin - poate prelungi viaţa. Acest lucru se întâmplă pentru că influenţează direct metabolismul celular.
Vestea bună este că, potrivit acestei teorii, îmbătrânirea ar putea fi nu doar încetinită, ci chiar reversibilă. Cercetătorii sugerează că ar putea fi dezvoltate medicamente care să imite efectele restricţiei calorice, fără să fie nevoie să reducem dramatic cantitatea de mâncare.
Totuşi, oamenii de ştiinţă avertizează că sunt necesare mai multe studii pentru a confirma această teorie şi pentru a dezvolta tratamente sigure şi eficiente. Vor fi necesare studii clinice extensive pe oameni înainte ca orice intervenţie să poată fi recomandată.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Avem o misiune. Să apărăm Democrația în România
Citește pe www.zf.ro: Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe