- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (24.06.2016, 06:00)
- Oana Bujor
Segmente de ADN antic dezvăluie cum au fost exterminaţi giganţii din Epoca de Gheaţă
Un nou studiu, realizat de cercetătorii de la Australian Center of Ancient DNA (ACAD), a dezvăluit că încălzirea rapidă a climatului, cât şi apariţia oamenilor în sudul Americii au dus la extincţia giganţilor.
Urmărește
2101 afișări
Segmente de ADN antic dezvăluie cum au fost exterminaţi giganţii din Epoca de Gheaţă
Cercetătorii de la ACAD, Universitatea din Adelaide, au dezvăluit că magafauna din Patagonia a fost exterminată cu mult timp înaintea sosirii oamenilor. Acum 12.300 de ani, giganţii faunei au dispărut din cauza încălzirii climatului, scrie Descoperă.
Conform profesorului Alan Cooper, director ACAD, ‘’colonizarea oamenilor nu a condus la o exterminare imediată, speciile ar fi rezistat atâta timp cât clima ar fi rămas rece’’.
Cercetătorii Universităţilor din Colorado Boulder, New South Wales şi Universitatea Magallanes au studiat segmente de ADN antic extrase din oasele şi dinţii găsiţi în peşterile de lângă Patagonia şi Tierra del Fuego, pentru a determina istoria genetică a populaţiei. Specii precum calul sud african, jaguarii gigantici, gheparzii cu colţii sabie şi giganticul urs de o tonă au fost regăsite de-a lungul Patagoniei, însă se pare că au dispărut la puţin timp după sosirea oamenilor în zonă.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Este în interesul TĂU ca Guvernul României să fie format din manageri independenți de partide, consacrați în companii private și corporații? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Simion: Nu ne eschivăm, este un protest al poporului român, noi doar oferim platforma legală
-
Serbia, între sancţiunile SUA şi criza gazelor: lovitură dublă pentru Belgrad
-
Weekend agitat din punct de vedere seismic în România.Cinci cutremure s-au produs începând de vineri
Colonizarea rapidă coincide cu contrastul de temperatură de pe fiecare continent, fapt ce i-a ajutat pe cercetători să afle impactul oamenilor asupra schimbărilor climatice.
Profesorul Chris Turney, de la Universitatea New South, afirmă că ,,suntem uluiţi de modul în care oamenii s-au mutat de pe un continent pe altul, din Alaska, în Patagonia, în doar 1.500 de ani. În timpul tranziţiei, au trecut de la climat rece în sud la cald, în nord, astfel am putut cerceta impactul oamenilor asupra diferitelor tipuri de climat’’.
Singurele specii care au supravieţuit schimbărilor au fost strămoşii lamelor de astăzi - guanaco şi vicuna.
Citește pe alephnews.ro: Documentele Reginei Elisabeta urmează să fie făcute publice în curând. Experții se tem de cenzurarea acestora
Citește pe www.zf.ro: Restructurarea este cuvântul de ordine în 2025, iar IT-iştii sunt primii pe listă. De la prosecco la birou şi salarii de mii de euro acum corporatiştii vor trebui să înfrunte realitatea tăierilor de salarii şi concedierilor VIDEO
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Armata germană va crea o nouă divizie dedicată exclusiv apărării teritoriale. Aceasta va aduce sub comanda sa toate unitățile de rezervă existente
Cum ar arăta viaţa fără asigurări: câţi bani ar trebui să scoată din buzunar un român fără asigurare de călătorie şi sănătate
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Alertă „freezing rain” în București. Pe ce dată plouă cu gheață, potrivit meteorologilor Accuweather
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe