Prima pagină » Ştiinţă-Sănătate » Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului

Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului

Dieta dezechilibrată, poluarea şi nerespectarea orelor de odihnă îşi pun amprenta asupra întregului organism, secându-l de energie şi accelerând procesul de îmbătrânire. "Dieta noastră este bazată pe alimente interns procesate. Practic oferim organismului calorii care nu au nicio valuare nutritivă. Alimentele pocesate sunt sărace în vitamine esenţiale împotriva îmbătrânirii precoce. Pentru a preveni acest fenomen trebuie să includem în dieta zilnică alimentele bogate în vitamina B12 şi Omega 3", spune dr. David Katz, de la Universitatea Yale.
Vezi aici lista alimentelor care încetinesc procesul de îmbătrânire a organismului
Proteinele de origine animală ţin ridurile la distanţă. Specialistul spune că alimente precum carnea slabă şi produsele lactate sunt o sursă bogată de vitamina B12. „Această vitamină nu are efecte pozitive numai asupra tenului. Vitamina B12 oferă organismului energia necesară pentru a face faţă cu brio celor mai solicitante sarcini”, spune specialistul Danine Fruge. Potrivit acestuia, atunci când în organism se produce un deficit de vitamina B12, senzaţia de oboseală este accentuată, deşi programul de somn este respectat. Carnea de pui, lactatele cu un conţinut scăzut de grăsimi, stridiile, peştele şi cerealele integrale reprezintă cele mai importante surse de vitamina B12.
Deficitul de mangan provoacă dureri insuportabile la nivelul articulaţiilor chiar şi în rândul tinerilor, fiind un semn al îmbătrânirii premature a organismului. Terapeutul Dale Peterson spune că nucile, carnea de vită sau spanacul au un conţinut ridicat de mangan. „Pentru ca durerile de articulaţii să dispară se recomandă o doză zilnică cuprinsă între două şi cinci miligrame de cupru, pe o perioadă de două-trei luni”, recomandă dr. Peterson.