- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (15.12.2009, 13:58)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Separarea fraţilor gemeni la şcoală nu le influenţează rezultatele şcolare
Separarea fraţilor gemeni la şcoală, o dilemă destul de frecventă în rândul părinţilor, nu are niciun impact asupra rezultatelor şcolare, potrivit unui studiu olandez publicat, marţi, în revista Journal of Epidemiology and Community Health.
Urmărește
159 afișări
Separarea fraţilor gemeni la şcoală nu le influenţează rezultatele şcolare (Imagine: Mediafax Foto)
Tinca Polderman de la VU University din Amsterdam, autoarea studiului, a monitorizat 2.003 de perechi de gemeni olandezi născuţi între 1986 şi 1993, până la vârsta de 12 ani. Dintre aceştia, 839 perechi erau gemeni monozigoţi şi 1.164 perechi erau gemeni dizigoţi.
La vârsta de 12 ani, peste 70% dintre gemeni au studiat în aceeaşi clasă în timpul perioadei de şcolarizare, 19% au studiat în clase diferite dar paralele, iar 9% au împărţit aceeaşi clasă doar pentru o anumită perioadă de şcolarizare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Facturile la energie ar putea rămâne plafonate şi după 1 aprilie. Anunţul ministrului Burduja
-
Preşedinta Mexicului ripostează la comentariile lui Trump: Unele părţi ale SUA să fie redenumite „America mexicană”
-
Antony Blinken desconsideră comentariile lui Trump: Invazia Groenlandei nu se va întâmpla
Nivelul de cunoştinţe a fost măsurat la vârsta de 12 ani cu ajutorul testului olandez CITO, care analizează mai ales cunoştiinţele lingvistice şi matematice. Cercetătorii nu au remarcat diferenţe semnificative între rezultatele celor trei grupuri, indiferent dacă era vorba de gemeni monozigoţi sau dizigoţi, de băieţi sau de fete.
Oamenii de ştiinţă au testat cu această ocazie un eşantion mai mic de voluntari, pentru a vedea dacă gemenii din aceeaşi clasă prezentau o tendinţă mai pronunţată decât ceilalţi participanţi de a avea aceiaşi prieteni. Cercetătorii au aflat că lucrurile stau într-adevăr astfel, însă acest rezultat nu este deloc surprinzător, deoarece camaraderia din şcoala primară se bazează în principal pe apartenenţa la aceeaşi clasă.
"Decizia de separare a gemenilor ar trebui luată de către profesori, de către părinţi şi de către copii, în funcţie de caracteristicile fiecărei perechi de gemeni", au concluzionat cercetătorii olandezi.
Citește pe alephnews.ro: Cu cât e plătit statul degeaba? Shoji Morimoto, cunoscut drept „omul care nu face nimic”, a transformat un concept inedit într-o carieră profitabilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cauza medicală a morții lui Liam Payne a fost confirmată într-o anchetă în Marea Britanie. Ce i-a cauzat decesul artistului
Oraşul din România care lasă în urmă marile Capitale europene: după investiţii de 2,5 mld. de euro, a devenit oraşul unde toţi vor să trăiască
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Imagini incendiare cu prezentatoarea TV care face o avere pe site-urile destinate adulților. S-a cuplat cu prietenul fostului iubit
PROSPORT.RO
Despărțire la început de 2025?! Vedeta de la Neatza cu Răzvani și Dani ar fi pus capăt relației
CANCAN.RO
Care sunt numerele de înmatriculare interzise în România, în 2025. Aceasta este lista completă
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe