- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- BUCUREŞTI, (02.08.2011, 13:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sexul te ajută să renunţi la fumat şi îţi testează vederea. Ce alte beneficii are activitatea sexuală
Cercetătorii au dezvăluit câteva beneficii pe care activitatea sexuală regulată le are pentru organism, iar acestea sunt mai active pe timpul verii.
Urmărește
4409 afișări
Sex (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
Cercetătorii din Boston au descoperit că pe timpul verii nivelul de testosteron se dublează, deoarece razele soarelui stimulează producerea vitaminei D, care eliberează hormonul sexual, scrie dailymail.co.uk.
Se ştie deja că sexul ajută la arderea caloriilor, însă experţii au dezvăluit şi alte beneficii pe care activitatea sexuală le aduce organismului.
- este o bună metodă de testare a vederii
Sexul relaxează muşchii şi diminuează tensiunea din umeri şi gât. În mod surprinzător, sexul poate spune dacă o persoană are sau nu nevoie de ochelari.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
"Am avut pacienţi care s-au plâns de probleme cu vederea după sex. La fel ca orice muşchi din corp, cei ai ochilor s-au relaxat şi au funcţionat la capacitatea lor reală, fără să fie forţaţi în mod conştient", spune medicul Arun Ghosh, specialist în sexualitate la Spitalul Spire Liverpool.
- protejează împotriva bolilor de inimă
Un studiu realizat la Universitatea Queen din Belfast a relevat faptul că activitatea sexuală de trei ori pe săptămână poate înjumătăţi riscul de atac de cord. Un alt studiu spune că femeile care au orgasm de două ori pe săptămână au un risc de a dezvolta boli de inimă cu 30% mai mic decât cele care nu au făcut sex sau nu au avut orgasm.
"Endorfinele eliberate în timpul actului sexual neutralizează hormonii de stres din corp, care au legătură cu bolile de inimă", spune Lisa Turner, terapeut sexual.
Ceea ce creşte însă riscul de atacuri de cord sunt relaţiile extraconjugale.
- întăreşte oasele
Studiile au demonstrat că femeile aflate la menopauză care au relaţii sexuale în fiecare săptămână au niveluri de estrogen de două ori mai mari decât cele care nu fac sex. Hormonul are un rol benefic pentru sănătatea oaselor, iar lipsa acestuia după menopauză poate fi relaţionat cu osteoporoza.
- creşte nivelul de fertilitate
Calitatea spermei creşte în funcţie de numărul de acte sexuale pe care le are un bărbat. Pentru cineva care vrea s conceapă un copil, relaţiile sexuale dese sunt benefice.
- scade riscul de cancer de prostată
Cercetătorii de la Universitatea din Nottingham au descoperit că bărbaţii care au o viaţă sexuală regulată un un risc de a dezvolta cancer de prostată cu 50% mai mic după vâsta de 50 de ani.
- ajută la renunţarea la fumat
Bărbaţii pot renunţa mai uşor la fumat dacă ştiu că acest obicei duce la micşorarea organului sexual şi poate cauza impotenţă.
Fumatul este o cauză cunoscută a disfuncţiilor erectile, deoarece îngreunează circulaţia sângelui. Un studiu realizat pe 7.000 de bărbaţi din China arată că riscul de impotenţă este mai mare cu cât numărul de ţigări fumate zilnic creşte.
- este un somnifer natural
Pentru un bărbat, un orgasm puternic este echivalentul a 2-3 miligrame de Diazepam sau Valium.
"Diazepamul relaxează muşchii, iar acesta este motivul pentru care atât de mulţi bărbaţi au senzaţii de somnolenţă după sex", spune medicul Ghosh.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe