- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.08.2011, 15:42)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi pentru a te trezi odihnit
Cu toţii avem nevoie de ajutor pentru a ne trezi dimineaţa- unii apelează la un ceas cu alarmă, alţii la o cană mare cu cafea. Se estimeză că 62 la sută dintre persoane au probleme cu trezitul devreme.
Urmărește
4347 afișări
Sfaturi pentru a te trezi odihnit (Imagine: Shutterstock/Publimedia)
De ce ne ascundem sub plapumă
Dacă te trezeşti obosit şi simţi că ai nevoie de măcar o oră de somn în plus, două lucruri nu sunt în regulă: fie nu ai dormit suficient, fie organismul tău nu este obişuit cu un anumit ritm. Corpul uman are un ceas biologic foarte bine pus la punct, relatează dailymail.co.uk.
Cu o oră înainte de trezire corpul intră într-un proces de refacere: somnul devine mai uşor, temperatura corpului începe să crească, iar numeroşi hormoni precum cel al stresului sunt eliberaţi. Dar dacă organismul nu are un anume ritm, corpul nu ştie când să intre în procesul de refacere. Studiile arată că unul din cinci oameni se bazează pe casul biologic pentru a se trezi.
Orice ai face, nu adormi la loc
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Rezultate parţiale. Elena Lasconi, 19,17% - Marcel Ciolacu 19,15%. Aproape 2200 de voturi diferenţă. Marja se măreşte / Călin Georgescu, primul cu 22,95%
-
Vasile Bănescu a comentat rezultatul alegerilor: Drumul spre sinucidere naţională e nebănuit de scurt şi aparţine populismului
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
Majoritatea oamenilor apasă butonul de snooze pentru a obţine zece sau douăzeci de minute de somn în plus. Experţii o consideră cea mai proastă practică. Acest lucru are o strânsă legătură cu ora de refacere premergătoare momentului trezirii.
În momentul în care adormim la loc, organismul intră incă o data în somnul profund din care nu este indicat să ne trezim. Experţii recomandă potrivirea alarmei la ora trezirii şi deschiderea ferestrelor pentru a permite luminii să pătrundă în încăpere. Astfel organismul este atentionat că este dimineaţă.
Trezitul e crimă
Tranziţia de la starea de somnolenţă la cea de vigilenţă este un proces stresant pentru organism. Specialiştii susţin că în timpul somnului corpul suferă multe schimbări: temperatura corpului scade, la fel şi presiunea sângelui.
Corpul are nevoie de timp pentru a se adapta. Dacă nu beneficiază de această perioadă de tranziţie presiunea ridicată a sângelui poate cauza un infarct.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe