- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (06.12.2008, 13:08)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sfaturi utile pentru protejarea pielii împotriva frigului
Chiar dacă bătăile cu bulgări de zăpadă şi plimbările în natură pe timp de iarnă par foarte atrăgătoare, acestea pot cauza neplăceri, precum crăparea epidermei la nivelul mâinilor şi degerăturile membrelor, relatează linternaute.com.
Urmărește
320 afișări
Sfaturi utile pentru protejarea pielii împotriva frigului (Imagine: www.linternaute.com)
Pielea crăpată şi degerăturile de la nivelul degetelor sunt doar câteva dintre consecinţele neplăcute provocate de temperaturile scăzute şi vântul puternic pe timpul iernii.
Respectând câteva sfaturi utile, veţi putea limita aceste neplăceri astfel încât să puteţi profita de o serie întreagă de activităţi fizice specifice sezonului rece.
Pielea crăpată este cauzată de uscarea epidermei, accelerată de expunerea la frig. Crăpăturile apar de cele mai multe ori la nivelul mâinilor şi buzelor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
BREAKING NEWS: A demisionat Nicolae Ciucă din funcția de președinte PNL
-
Alegeri prezidenţiale 2024, turul I. Numărătoarea voturilor s-a încheiat. Diferenţă de 2.742 de voturi între Elena Lasconi şi Marcel Ciolacu / Călin Georgescu pe primul loc cu 22,94%
-
Marcel Ciolacu a demisionat de la conducerea PSD. Partidul nu va contesta rezultatele alegerilor prezidenţiale
-
Iohannis nu a primit informări despre ingerinţe externe în alegeri
Cea mai bună soluţie de protecţie este purtarea unor mănuşi călduroase şi a fularului. Totodată, pielea poate fi ajutată să se regenereze mai repede prin folosirea unei creme hidradante pentru mâini şi a unui balsam pentru buze.
Sunt recomandate cremele bogate în vitaminele A şi E, sau pe bază de unt de cacao şi de glicerină. Aceste elemente permit acoperirea pielii cu un strat de grăsime, care o face mai puţin vulnerabilă în faţa frigului.
Degerăturile sunt de fapt rezultatul unui proces de apărare al organismului în faţa frigului extrem. Temperatura ideală a corpului uman este de 37°C, iar pentru a o menţine, atunci când afară sunt -30°C, organismul recurge la un mecanism de supravieţuire.
Corpul menţine în primul rând temperatura organelor vitale, interne, aflate în centrul organismului. Sângele se va retrage către această zonă şi va circula mai greu în zona extremităţilor. În cazurile extreme, anumite persoane şi-au pierdut câteva degete de la picioare, sau chiar porţiuni din membrele inferioare.
Din fericire, majoritatea degerăturilor sunt moderate şi se manifestă printr-o senzaţie de arsură, foarte dureroasă, şi senzaţia de pierdere a sensibilităţii zonei afectate. Se recomandă purtarea căciulilor, a fularelor şi a mănuşilor.
Totodată, medicii recomandă ca pe timp de iarnă să se poarte încălţăminte suficient de largă, cu o talpă solidă, care asigură o bună izolaţie faţă de sol, dar şi haine mai largi. Hainele strâmte împiedică circulaţia corectă a sângelui.
În acelaşi timp, pentru a menţine temperatura internă la un nivel optim, fără a solicita un efort suplimentar din partea organismului, se recomandă băuturile calde, dar nu a alcoolului, care, în ciuda senzaţiei de căldură provocată la nivelul tubului digestiv, nu asigură încălzirea degetelor sau a extremităţilor.
Citește pe alephnews.ro: BREAKING NEWS: Ciolacu demisionează de la conducerea PSD după rezultatele alegerilor prezidențiale din primul tur. „Cine e vinovat?” – „Eu!”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Gigi Becali i-a dat ordin lui George Simion, după ce Călin Georgescu a câștigat alegerile! Decizie șoc
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe