- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.04.2023, 14:47)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sforăitul creşte riscul de accident vascular cerebral. Sfaturi pentru a elimina pericolul
- Problemele legate de somn pot cauza probleme de sănătate mult mai mari, potrivit unor noi cercetări.
- Persoanele care au probleme de somn pot fi mai predispuse să facă un accident vascular cerebral.
Urmărește
1758 afișări
Sforăitul creşte riscul de accident vascular cerebral. Sfaturi pentru a elimina pericolul
Un nou studiu a arătat că dormitul prea mult sau prea puţin, somnul prelungit, somnul de proastă calitate, sforăitul şi apneea de somn pot creşte riscul, în mod semnificativ, pentru oricine suferă de mai mult de cinci dintre aceste simptome.
Persoanele care sforăie au fost de aproape două ori mai predispuse decât cele care nu sforăie să sufere un accident vascular cerebral.
Cercetătorii au constatat că persoanele care au dormit mai mult de nouă ore sau mai puţin de cinci ore au avut mai multe şanse de a suferi un accident vascular cerebral decât cele care au dormit în medie şapte ore.
Constatările, publicate în revista Neurology, nu arată că problemele de somn cauzează accidentul vascular cerebral, dar arată o asociere.
Autorul studiului, Christine McCarthy, de la Universitatea Galway din Irlanda, a declarat: „Nu numai că rezultatele noastre sugerează că problemele individuale de somn pot creşte riscul de accident vascular cerebral al unei persoane, dar faptul de a avea mai mult de cinci dintre aceste simptome poate duce la un risc de cinci ori mai mare de accident vascular cerebral, în comparaţie cu cei care nu au nicio problemă de somn”.
„Rezultatele noastre sugerează că problemele de somn ar trebui să fie un domeniu de interes pentru prevenirea accidentului vascular cerebral”.
La studiu au participat 4.496 de persoane: 2.238 care au avut un accident vascular cerebral şi 2.258 care nu au avut, potrivit Independent.
Subiecţii au fost întrebaţi cu privire la comportamentul lor de somn, inclusiv câte ore de somn au avut, calitatea somnului, sforăitul şi problemele de respiraţie în timpul somnului.
Studiul a indicat că persoanele care sforăiau aveau cu 91% mai multe şanse de a face un accident vascular cerebral decât cele care nu sforăiau, deci cum puteţi să vă opriţi din sforăit?
Modalităţi de a ameliora problema cu sforăitul
Sforăitul este cauzat atunci când aerul care călătoreşte prin nas, gură sau gât este parţial obstrucţionat în timpul nopţii. Încercaţi aceste tactici pentru a vă ajuta să scăpaţi de acest obicei.
- Evitaţi alcoolul
Nopţile ”înnecate în alcool” duc adesea la un somn agitat şi plin de sforăit. Alcoolul are un efect sedativ, care relaxează muşchii maxilarului şi ai gâtului, ceea ce face mai probabilă o obstrucţie a căilor respiratorii. Evitaţi băutura dacă vreţi să nu mai sforăiţi.
- Dormiţi pe o parte
Reducerea la tăcere a sforăitului ar putea fi la fel de simplă ca şi ajustarea poziţiei de dormit.
Aşezaţi-vă pe o parte, mai degrabă decât pe spate, poate ajuta la reducerea sforăitului, deoarece acest lucru poate împiedica baza limbii să se prăbuşească în peretele din spate al gâtului. Nu este garantat, dar cu siguranţă ar trebui să ajute.
- Încercaţi o pernă pentru sforăit
Există unele produse pe care le puteţi cumpăra, care sunt special concepute pentru a preveni sforăitul.
Dormitul pe o pernă care vă susţine suficient capul şi gâtul poate fi de ajutor, deoarece astfel vă puteţi asigura că aveţi capul sprijinit suficient de sus pentru a preveni blocarea căilor respiratorii.
- Rămâneţi în limitele unei greutăţi sănătoase
Excesul de ţesut adipos în jurul gâtului şi tonusul muscular slab pot contribui la această problemă.
Sforăitul este mai frecvent dacă eşti supraponderal, aşa că luarea de măsuri pentru a reduce kilogramele în exces poate ajuta la reducerea şanselor de a face zgomot în timpul nopţii.
- Ţine un jurnal de somn
Un jurnal de somn este o modalitate excelentă de a vă ajuta să identificaţi ce factori din viaţă vă ajută şi vă împiedică somnul şi sforăitul.
Notaţi orele de somn, de câte ori vă treziţi în timpul nopţii, mâncarea şi băutura pe care le-aţi consumat pe parcursul zilei, timpul petrecut în faţa ecranului şi activitatea din timpul zilei.
După ce aţi ţinut o evidenţă a somnului timp de o lună, veţi putea vedea orice tendinţe, inclusiv activităţile din timpul zilei care vă afectează noaptea. Folosind aceste informaţii, puteţi apoi să faceţi schimbări în stilul de viaţă pentru a rezolva problema.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe