- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (30.01.2022, 09:17)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Simptom "subtil" al cancerului intestinal. Un diagnostic precoce ar putea salva vieţile pacienţilor
- Medicul Belinda Griffiths a povestit cum modificările persistente, dar subtile ale mişcărilor intestinale ar putea fi un semn de cancer, iar depistarea timpurie ar putea salva vieţi.
- Peste 42.000 de persoane sunt diagnosticate cu cancer intestinal în Marea Britanie în fiecare an, potrivit Bowel Cancer UK.
Urmărește
62419 afișări
Simptom "subtil" al cancerului intestinal. Un diagnostic precoce ar putea salva vieţile pacienţilor
Modificările persistente, dar subtile ale mişcărilor intestinale ar putea fi un semn de cancer, a afirmat un medic.
Există o serie de semne ale bolii, iar dacă aceasta este depistată la timp, există adesea şanse mai mari de supravieţuire. Bowel Cancer UK a explicat cum cancerul intestinal este un tip de boală tratabilă şi vindecabilă "mai ales dacă este diagnosticat la timp", potrivit Mirror.
Medicul Belinda Griffiths, care face controale speciale pentru a depista cancerul la The Fleet Street Clinic, a subliniat că „simptomele cancerului intestinal pot fi subtile şi pot fi adesea confundate cu simptomele altor boli mai puţin grave. Este important de reţinut că majoritatea persoanelor cu aceste simptome nu au cancer intestinal, dar simptomele nu trebuie ignorate doar în cazul în care este vorba de acesta”.
Medicul de familie afirmă că „ar trebui să evidenţiaţi preocupările şi simptomele care sunt prezente mai mult de trei săptămâni medicului dumneavoastră, astfel încât acesta să poată investiga cauza. Întârzierea investigaţiei ar putea duce la diagnosticarea cancerului intestinal într-un stadiu ulterior”.
Doctorul Belinda a spus că schimbarea persistentă şi inexplicabilă a obiceiului intestinal, cum ar fi faptul că are scaune mai frecvente, constipaţie sau scaune mai moi, care durează mai mult de şase săptămâni, este un semn comun.
Bowel Cancer UK spune că unul din 15 bărbaţi şi una din 18 femei vor fi diagnosticaţi cu cancer intestinal în timpul vieţii.
Potrivit organismului de sănătate, medicul de familie poate efectua o serie de teste: „De obicei, va efectua o simplă examinare a fundului dumneavoastră, cunoscută sub numele de examinare rectală digitală (DRE), şi vă va examina burta (abdomenul)”.
Există anumiţi factori de risc cunoscuţi, deşi faptul că aveţi unul sau mai mulţi factori de risc nu înseamnă însă că veţi avea cu siguranţă cancer intestinal.
Deşi este foarte dificil de cercetat legătura dintre dietă şi cancer, studiile au arătat că anumite alimente pot afecta cu siguranţă riscul de cancer intestinal.
Cancerul intestinal poate fi înlăturat cu o serie de tratamente, în funcţie de locul în care se află şi de gradul de răspândire a acestuia:
- Intervenţie chirurgicală - secţiunea canceroasă a intestinului este îndepărtată. Este cel mai eficient mod de a vindeca cancerul intestinal şi, în multe cazuri, este tot ce aveţi nevoie;
- Chimioterapie - în cazul în care se utilizează medicamente pentru a distruge celulele canceroase;
- Radioterapie - se utilizează radiaţii pentru a distruge celulele canceroase;
- Terapii ţintite - un grup mai nou de medicamente care sporeşte eficienţa chimioterapiei şi previne răspândirea cancerului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe