- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (04.02.2010, 15:11)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindromul morţii subite a sugarului ar putea fi provocat de o anomalie a creierului
Sindromul morţii subite a sugarului (SMSS) - care afectează copiii cu vârste sub un an şi este un fenomen pentru care medicii nu au găsit încă o explicaţie exactă - ar putea fi provocat de o anomalie a creierului - deficitul de serotonină, potrivit unui studiu publicat de The Independent.
Urmărește
149 afișări
Sindromul morţii subite a sugarului ar putea fi provocat de o anomalie a creierului (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la Spitalul pentru copii din Boston au descoperit că sugarii care au murit subit în timpul somnului aveau în creier un nivel mai scăzut al neurotransmiţătorului serotoninei şi al enzimei care ajută această substanţă să ajungă în sânge.
Mai precis, bebeluşii aveau mai puţini receptori de serotonină în sânge, potrivit cercetării publicate în Journal of the American Medical Association (JAMA).
Anomaliile au fost descoperite în partea inferioară a creierului, în bulbul rahidian.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Serotonina şi modul în care este procesată în creier ajută la coordonarea respiraţiei, tensiunii arteriale, sensibilităţii la dioxid de carbon şi temperatură, dar şi a ritmului cardiac.
Copiii care suferă din cauza acestor anomalii pot muri subit în timpul somnului pentru că aceste funcţii nu pot fi controlate de sistemul nervos.
Dacă copilul suferă de un deficit de serotonină sau doarme pe burtă, fiind expus riscului de a inspira aerul pe care-l expirase anterior, sistemul lacunar din bulbul rahidian ar putea să nu poată detecta problema şi "transmite" copilului să acţioneze.
Printre teoriile care încearcă să explice SMSS este aceea că bebeluşii nu sunt capabili să producă o reacţie imună potrivită la bacteriile care se găsesc în căile respiratorii superioare.
Pentru a se evita SMSS, medicii recomandă culcarea bebeluşului pe spate, utilizarea unor saltele mai dure, evitarea culcării în acelaşi pat a doi copii, precum şi renunţarea la fumat pe timpul sarcinii sau în preajma copilului.
O altă explicaţie posibilă ar fi că anumiţi bebeluşi au o predispoziţie genetică pentru SMSS, iar infecţiile şi toxinele bacterieme ar putea provoca o reacţie inflamatorie excesivă, fatală, au indicat într-un studiu anterior specialiştii de la Fundaţia britanică pentru studierea SMSS.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 10:51
-
astăzi, 10:43
Ruşii au atacat infrastructura energetică din regiunea Nikolaev din Ucraina