- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (18.11.2008, 11:50)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Sindromul Războiului din Golf, cauzat de administrarea unor pastile împotriva gazelor de luptă
Sindromului Războiului din Golf există şi este determinat de administrarea unor pastile împotriva gazelor de luptă militarilor mobilizaţi în această zonă, arată un studiu american citat de cotidianul britanic The Independent, în ediţia electronică.
Urmărește
980 afișări
Sindromul Războiului din Golf, cauzat de administrarea unor pastile împotriva gazelor de luptă
Potrivit unui studiu efectuat în Statele Unite, comandat de Congres şi descris ca fiind unul din cele mai ample din acest domeniu, boala a fost cauzată de bromura piridostigmină, substanţă aflată în compoziţia pastitelor administrate militarilor americani şi britanici împotriva gazelor de luptă care ar fi putut fi folosite de Saddam Hussein în 1991 în Războiul din Golf. Militarii americani au fost afectaţi şi de neurotoxinele din pesticidele folosite frecvent în pregătirea operaţiunilor.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Războiul din Ucraina, ziua 1006. Rusia se pregăteşte să pătrundă în sudul regiunii Doneţk, afirmă armata ucraineană / Consilierul pentru securitate al lui Trump cere încetarea escaladării în Ucraina
-
Presa rusă vorbeşte despre Călin Georgescu: a insistat cu prudenţă pentru normalizarea relaţiilor cu Rusia
-
Agenţia rusă Ria Novosti anunţă victoria lui Călin Georgescu pe care îl numeşte "aliniat al Rusiei"
Guvernul britanic a susţinut că nu există suficiente dovezi ştiinţifice care să confirme existenţa sindromului Războiului din Golf, dar a acceptat să ofere despăgubiri militarilor care s-au îmbolnăvit după ce au luptat în această zonă. Aproximativ 6.000 de militari din totalul de 55.000 mobilizaţi în conflict au fost identificaţi ca având simptome ale acestui sindrom.
Cercetătorii de la Universitatea din Boston au menţionat că este puţin probabil ca acest sindrom să fi fost cauzat de alţi posibili factori precum uraniul sărăcit din obuzele folosite de miliarii americani şi britanici, detonarea armelor chimice şi fumul din jurul puţurilor de petrol din Kuwait.
În Marea Britanie, militarii cărora li s-au administrat astfel de pastile dar care nu au mers pe front s-au plâns că suferă de aceeaşi boală. Ministerul britanic al Apărării susţine că militarii britanici au primite acelaşi tip de pastile ca şi cei americani, iar un purtător de cuvânt a adăugat că soldaţii britanici nu au fost expuşi pesticidelor care conţineau neurotoxine.
"Pentru veteranii de război, misterul care le-a provocat această boală a fost dezvăluit. Timp de mai mulţi ani li s-a spus că boala lor este provocată de cauze psihologice. Studiul arată însă că sunt alte cauze precum expunerea la toxine pe durata Războiului din Golf. (...) Pe baza acestor rezultate, ar trebui imediat că cooperăm cu Statele Unite pentru a găsi o modalitate de a trata acest sindrom", a declarat directorul unei organizaţii umanitare britanice care se ocupă de veterani.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ce legătură are Vladimir Putin cu Cătălin Georgescu? Presa din Rusia EXULTĂ după victoria năucitoare
CANCAN.RO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe