- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- NEW YORK, (05.11.2008, 13:03)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Site-urile cu conţinut violent stimulează comportamentul agresiv al tinerilor
Tinerii expuşi imaginilor violente din mass-media prezintă probabilităţi mai mari de a deveni persoane agresive, potrivit unui studiu publicat în numărul din noiembrie al revistei Pediatrics.
Urmărește
249 afișări
Site-urile cu conţinut violent stimulează comportamentul agresiv al tinerilor
"Descoperirea noastră întăreşte teoria potrivit căreia situaţiile violente prezentate de mass-media influenţează în mod direct comportamentul agresiv al tinerilor", a declarat Michele L. Ybarra, de la Internet Solutions for Kids, din Santa Ana, California. "Reducerea nivelului de expunere al tinerilor la violenţele din mass-media ar trebui să fie considerată drept una din principalele măsuri de prevenire a fenomenului", a adăugat Ybarra.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Cum te menții în formă de sărbători? Antrenor de fitness: „Dacă mâncăm cumpătat, nu o să dezvoltăm probleme, nu o să ne îngrășăm”
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
USR i-a transmis lui Klaus Iohannis că mandatul lui s-a încheiat. Elena Lasconi: PSD şi PNL nu au înţeles nimic din votul cetăţenilor
-
Iohannis, optimist că va desemna premierul după votarea preşedinţilor din cele două camere
Această asociere este atât de evidentă, încât Academia Americană de Pediatrie a catalogat violenţa din mass-media drept "singurul factor uşor de remediat" vinovat de violenţa juvenilă.
Studiul a examinat legătura dintre violenţele prezentate de mass-media şi comportamentul violent al tinerilor, definit prin împuşcarea sau înjunghierea unei persoane, furtul, agresiunile fizice şi sexuale. Studiul a fost efectuat pe 1.558 de tineri, cu vârstele cuprinse între 10 şi 15 ani. Media de vârstă a participanţilor la studiu a fost de 13 ani, 48% dintre subiecţi fiind fete.
5% dintre respondenţi au declarat că au avut un anumit comportament agresiv în ultimul an, în timp ce 38% au confirmat că au accesat cel puţin o dată un site ce afişează conţinuturi violente. Cu fiecare site de acest tip accesat în plus, probabilitatea agravării comportamentului violent a crescut cu 50%.
Tinerii care au declarat că "multe, cele mai multe sau toate" site-urile pe care le accesează prezintă imagini cu "oameni adevăraţi care se bat, se împuşcă sau se ucid între ei" sunt de cinci ori mai expuşi riscului de a dezvolta un comportament violent.
Tinerii riscă să devină tot mai violenţi dacă expunerea la conţinuturi violente este din ce în ce mai mare. Cu toate acestea, există o anumită ierarhie şi în cadrul conţinuturilor violente, au precizat specialiştii, care susţin că efectele violenţelor prezentate de posturile tv, în filme, în muzică, în jocurile pe computer sunt mult mai mici decât scenele violente prezentate pe Internet, în care sunt prezentate persoane reale.
Studiul actual nu a reuşit, însă, să stabilească în mod clar dacă informaţiile şi imaginile violente din mass-media îi transformă pe copii în nişte persoane violente sau dacă predispoziţia către violenţă a tinerilor este alimentată de conţinuturile de pe internet.
Citește pe alephnews.ro: PSD, PNL și UDMR își împart ministerele. Cine conduce România?
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Blake Lively a depus o plângere legală împotriva lui Justin Baldoni. Actorul este acuzat de hărțuire sexuală și de orchestrarea unei campanii de defăimare împotriva ei
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe