- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (19.02.2009, 12:12)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Socializarea online poate dăuna sănătăţii
Sănătatea internauţilor ar putea fi afectată de site-urile de socializare, care îi determină să îşi diminueze contactele directe cu alte persoane în favoarea legăturilor virtuale, susţine un expert, citat de BBC News Online.
Urmărește
338 afișări
Socializarea online poate dăuna grav sănătăţii (Imagine: Mediafax Foto)
Aric Sigman, realizatorul unui studiu în acest sens, spune că reţelele de socializare de tip Facebook au ca scop să aducă oamenii la un loc, însă reuşesc numai să îi ţină departe unii de alţii.
Studiul lui Sigman a fost publicat în jurnalul Biologist, publicaţie a Institute of Biology din Marea Britanie, şi arată că lipsa unei socializări "reale", implicând interacţiunea personală, poate avea efecte la nivel biologic.
ULTIMELE ȘTIRI
-
REZULTATE PARȚIALE. Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Călin Georgescu și Marcel Ciolacu intră în turul 2
-
Rezultate parţiale 90% din secţiile de votare: Călin Georgescu continuă să fie pe primul loc. Bătălie pentru locul doi între Ciolacu şi Lasconi
-
Primele declaraţii ale candidaţilor după exit-poll-uri. Ciolacu: Rezultatul ne confirmă că am făcut ceea ce trebuie pentru ţară / George Simion anunţă victoria deşi exit-poll-urile îl dau pe 4 / Lasconi: Speranţa este vie în România
-
Cine este Călin Georgescu, surpriza de la alegerile prezidenţiale 2024, turul I
El a mai precizat că există indicii care sugerează că lipsa de socializare directă poate altera modul în care funcţionează genele, poate afecta reacţiile imunitare şi nivelul hormonilor, funcţiile arteriale şi performanţa mentală.
Sigman mai menţionează că lipsa socializării directe poate determina creşterea riscului apariţiei de probleme de sănătate serioase, cum ar fi cancerul, atacurile de cord, bolile de inimă şi demenţă.
Sigman susţine că, deşi scopul declarat al site-urilor de socializare este să aducă oamenii la un loc, acestea nu reuşesc decât să îi izoleze şi mai mult.
"Reţelele de socializare sunt aria cu cea mai mare creştere a internetului, în special în rândul copiilor", spune el. "Site-urile de socializare ar trebui să ne permită să ne îmbunătăţim viaţa socială, însă rezultatul este total diferit. Reţelele nu ne îmbunătăţesc abilităţile sociale, ci ne izolează", spune Aric Sigman.
El spune că există studii care sugerează că numărul de ore pe care oamenii le petrec interacţionând direct a scăzut dramatic începând din 1987, crescând utilizarea de media electronice.
Interacţiunea directă are efecte asupra corpului pe care mesajele electronice nu le pot genera, potrivit lui Sigman.
Aric Sigman a mai adăugat că folosirea mediilor electronice subminează capacităţile de socializare ale persoanelor şi capacitatea lor de a citi limbajul corpului.
Citeşte şi:
Citește pe alephnews.ro: SURSE: Nicolae Ciucă demisionează din funcția de lider al partidului PNL, după EXIT POLL
Citește pe www.zf.ro: Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
EXIT POLL Alegeri prezidențiale 2024, turul 1: Marcel Ciolacu – 25%, Elena Lasconi 18%, Călin Georgescu 16%, George Simion 15%
Cutremur pe piaţa imobiliară: ”Preţurile se vor duce la cer în perioada următoare. Realitatea e că cei care nu îşi vor mai permite să cumpere vor sta cu chirie, cum se întâmplă şi în străinătate“ VIDEO
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
De nerecunoscut! Cum a ajuns să arate Maria Sharapova, la 5 ani de la retragerea din tenis GALERIE FOTO
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe