- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- PARIS, (30.08.2010, 18:06)
- , ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Soiurile de măr, obligate să se adapteze după o catastrofă naturală datând din epoca dinozaurilor
Soiurile de măr au evoluat pe plan genetic pentru a supravieţui după o catastrofă naturală care a cauzat dispariţia multor specii, inclusiv a dinozaurilor, au anunţat cercetătorii italieni, care au secvenţiat în premieră genomul acestui fruct.
Urmărește
168 afișări
Soiurile de măr, obligate să se adapteze după o catastrofă naturală datând din epoca dinozaurilor (Imagine: Radu Iordache/Mediafax Foto)
Cercetătorii de la Instituto Agrario di San Michelle all'Adige din Italia au anunţat, într-un articol publicat în revista Nature Genetics, că au ajuns la o "versiune calitativă a secvenţierii genomului mărului domestic (Malus x domestica)".
"Am descoperit că o duplicare completă a genomului, relativ recentă (în urmă cu 50 de milioane de ani), a provocat tranziţia de la 9 cromozomi ancestrali la 17 cromozomi ai soiului Pyreae", considerat strămoşul mărului, au explicat autorii studiului.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Cu cât ești mai dezamăgit, cu atât trebuie să mergi duminică la vot și să pui ștampila exclusiv pe alb!
-
Ciolacu efectuează o vizită de lucru la Budapesta: Vreau să îmi finalizez mandatul cu obţinerea deciziei intrării depline în Schengen
-
Şef al armatei britanice: „Suntem pregătiţi să luptăm cu Putin în Europa de Est”
-
Florian Coldea şi Dumitru Dumbravă rămân sub control judiciar
Această duplicare ar putea fi motivul pentru care mărul are 17 cromozomi, în timp ce alte fructe din familia sa (rozacee, n.r.), precum piersicul, zmeurul şi căpşunul, au între 7 şi 9 cromozomi.
Cercetătorii consideră că această duplicare a genomului datează din urmă cu 50-65 de milioane de ani. Alte specii, precum plopul, au cunoscut o evoluţie similară în aceeaşi epocă.
Odată cu secvenţierea genomului mărului, specialiştii vor putea să identifice genele responsabile cu manifestarea caracteristicilor principale ale acestui fruct - gust, aromă, consistenţă, suc.
Mărul este cel mai cultivat fruct din regiunile temperate. Aceasta este pentru prima oară când a fost secvenţiat genomul unei plante din familia rozacee, ce cuprinde un număr mare de specii (căpşuni, caise, piersici, prune etc).
Citește pe alephnews.ro: Fostul general al Ucrainei a declarat că „al treilea război mondial a început oficial”
Citește pe www.zf.ro: Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Putin susține că Rusia a lansat o rachetă balistică asupra Ucrainei ca răspuns la loviturile asupra teritoriului rus cu rachete americane și britanice
Germania, prinsă în mijlocul unui război care riscă să arunce toată Europa în haos: Cancelarul german Olaf Scholz este presat să trimită rachete cu rază lungă de acţiune în Ucraina
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe