- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- LONDRA, (01.12.2008, 16:34)
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Spălatul mâinilor poate afecta judecata
Persoanele care se spală pe mâini înainte de a lua o decizie devin mult mai îngăduitoare, potrivit unui studiu efectuat de experţii de la Universitatea din Plymouth (Marea Britanie), informează dailymail.co.uk.
Urmărește
117 afișări
Spălatul mâinilor poate afecta judecata (Imagine: www.dailymail.co.uk)
Autorii acestui studiu au declarat că unii judecători care s-au spălat pe mâini înainte de a da un verdict au fost mai puţin severi, în timp ce unii oamenii care au făcut duş înainte de a merge să voteze au demonstrat că trec mai uşor cu vederea peste greşelile făcute de oamenii politici.
La una dintre secţiunile acestui studiu au participat 22 de persoane care au fost rugate să se spele pe mâini şi alte 22 de persoane care nu au făcut acest lucru.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Răspunde Guvernul Ciolacu 2 așteptărilor TALE, ca administrator al României în 2025? VOTEAZĂ AICI / Sondaj Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Schimbare tactică a ruşilor. Experţii cred că armata lui Putin a rămas fără echipamente
-
Polonia urmează modelul Lituaniei şi stabileşte planuri de evacuare în masă în caz de război sau dezastre naturale
-
Surpriză în războiul din Ucraina. Forţele de Apărare ale Ucrainei atacă trupele ruseşti din mai multe direcţii în regiunea Kursk
Voluntarii au fost invitaţi să privească câteva scene din filmul "Trainspotting - Din viaţă scapă cine poate" (1996), despre viaţa dependenţilor de heroină.
Toate cele 44 de persoane au fost invitate să evalueze anumite acţiuni, din punct de vedere moral, cu note de la 1 (nivel acceptabil) la 9 (foarte lipsit de moralitate).
Printre acţiunile vizate se numărau furtul banilor dintr-un portofel, declaraţii false într-un CV, prepararea câinelui familiei şi servirea lui la cină, uciderea unui supravieţuitor al unui accident de avion pentru a nu muri de foame şi abuzuri comise asupra unei pisici.
Cu toţii au plasat aceste acţiuni în partea imorală a scalei respective, dar cei care s-au spălat pe mâini au judecat aceste fapte cu mai puţină asprime decât cei care nu s-au spălat pe mâini.
Într-un alt experiment, un grup a fost invitat să citească fraze care conţineau cuvinte precum "puritate" şi "curăţenie", după care li s-au prezentat aceleaşi chestiuni morale.
Grupul de comparare a primit spre lecturare fraze care conţineau cuvinte neutre. Grupul care a citit frazele conţinând cuvântul "curăţenie" nu a judecat cu aceeaşi asprime acţiunile imorale.
"Ne place să credem că ajungem la anumite decizii în urma unei deliberări, dar micile lucruri din jurul nostru ne influenţează", a explicat Simone Schanll, de la Universitatea din Plymouth, autorul acestui studiu.
Psihologul Carey Cooper, de la Universitatea Lancaster, crede că descoperirea este "înfricoşătoare", deoarece "ea sugerează că spălatul mâinilor ne pregăteşte să acceptăm lucruri greşite. E înfricoşător, dacă ne gândim la implicaţiile acestui fapt, mai ales în domeniul juridic".
Citește pe alephnews.ro: Crin Antonescu își suspendă candidatura la prezidențiale și acuză Coaliția PSD-PNL-UDMR că l-a lăsat „singur în campanie”
Citește pe www.zf.ro: Dragoş Damian, Terapia Cluj: No, amu gata! Gata cu văicăreala, cu bocetele şi cu plânsetele! Sunteţi oameni de afaceri puternici, va faceţi de ruşine! Hai, la muncă în 2025, avem multă treabă!
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
SUA afirmă că Putin nu va renunța la Ucraina. Care sunt șansele unui acord de încetare a focului în 2025
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Ce trebuie să faci ca să ai succes în 2025? Un psihoterapeut a dezvăluit cinci lucruri pe care le poţi face în orice perioadă a anului. De ce nu funcţionează dorinţe precum „să pierd 5 kilograme” sau „să economisesc 10.000 de lei”
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe