Specialiştii avertizează: Verile mai călduroase vor duce la creşterea numărului de cancere de piele

  • Experţii au declarat că temperaturile mai ridicate din timpul verii, cauzate de criza climatică, vor alimenta o creştere a cazurilor de cancere de piele potenţial mortale, cum ar fi melanomul.
  • Luna trecută, Marea Britanie a înregistrat cea mai ridicată temperatură din istorie, de 40,2 grade Celsius, în timp ce oamenii de ştiinţă din domeniul climei au subliniat că valul de căldură nu a fost o situaţie singulară şi că temperaturile ridicate vor deveni probabil mai frecvente.
Urmărește
244 afișări
Imaginea articolului Specialiştii avertizează: Verile mai călduroase vor duce la creşterea numărului de cancere de piele

Specialiştii avertizează: Verile mai călduroase vor duce la creşterea numărului de cancere de piele

Acum, medicii avertizează că schimbările climatice vor avea consecinţe grave dacă oamenii vor petrece mai mult timp la soare şi se vor expune mai mult la radiaţiile UV.
 
În calitate de medic care tratează pacienţi cu melanom, sunt cu siguranţă îngrijorată de faptul că o tendinţă susţinută de veri mai călduroase va duce la mai multe cazuri de melanom şi la mai multe decese din cauza melanomului", a declarat Sarah Danson, profesor de oncologie medicală la Universitatea din Sheffield.
 
Julia Newton-Bishop, un cercetător ştiinţific clinician care conduce grupul de cercetare a melanomului de la Universitatea din Leeds, a declarat: „Melanomul este cauzat, în esenţă, de arsurile solare, iar această vreme este atât de extremă încât mă îngrijorează faptul că arsurile solare vor creşte şi, mai târziu, şi incidenţa melanomului”.
 
Potrivit datelor de la Cancer Research UK, rata de deces prin cancer de piele în rândul bărbaţilor din Marea Britanie a crescut de peste trei ori din anii 1970, creşteri fiind înregistrate şi în rândul femeilor. Se crede că această creştere s-ar putea datora mai multor factori, inclusiv expunerea mai mare la soare din cauza pachetelor de vacanţă, Michelle Mitchell, directorul executiv al Cancer Research UK, avertizând că o arsură solară doar o dată la doi ani poate tripla riscul de cancer de piele, potrivit The Guardian.
 
Profesorul Dann Mitchell, expert în ştiinţa climei la Universitatea din Bristol, a remarcat că relaţia dintre vremea mai caldă şi sănătate ar putea fi indirectă.
 
„Unul dintre cele mai clare semnale ale schimbărilor climatice sunt temperaturile mai ridicate, nu doar vara, ci pe tot parcursul anului", a spus el. „Această schimbare a temperaturilor modifică, de asemenea, tiparele comportamentale, iar oamenii din Marea Britanie au tendinţa de a ieşi mai mult afară atunci când temperaturile sunt ridicate. Acest lucru duce la o expunere mai mare la lumina soarelui pe tot parcursul anului şi, în mod crucial, la o expunere mai mare la partea UV a acestei lumini solare, care este un factor de risc cunoscut pentru cancerul de piele”.
 
Karis Betts, manager senior de informaţii despre sănătate la Cancer Research UK, a declarat că este prea devreme pentru a cunoaşte impactul recentelor valuri de căldură asupra cazurilor de cancer de piele, deoarece cancerul are nevoie de obicei de mulţi ani pentru a se dezvolta.
 
Dar ea a adăugat: „Este important să ne amintim că razele ultraviolete ale soarelui, mai degrabă decât căldura acestuia, sunt cele care provoacă arsurile solare şi cancerul de piele. Soarele poate fi suficient de puternic pentru a produce arsuri de la jumătatea lunii martie până la jumătatea lunii octombrie aici, în Marea Britanie, indiferent dacă este val de căldură sau nu”.
 
Danson a spus că există o serie de măsuri care pot fi luate pentru a reduce expunerea la soare şi pentru a evita arsurile solare, inclusiv să nu se expună complet la soare între orele 11.00 şi 15.00, să stea la umbră, să se acopere cu tricouri şi pălării şi să poarte şi să reaplice crema de protecţie solară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici