- Home
- Ştiinţă-Sănătate
- (08.04.2022, 09:41)
- Mihaela Ionita
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Specialiştii recomandă ca talia unui adult să fie mai mică de jumătate din înălţimea sa
- Conform ghidurilor actualizate, oamenii ar trebui să fie încurajaţi să îşi măsoare talia pentru a verifica dacă nu au prea multă grăsime periculoasă în jurul taliei.
- Organismul de sănătate NICE recomandă ca talia unui adult să fie mai mică de jumătate din înălţimea sa pentru a reduce riscurile pentru sănătate.
Urmărește
7196 afișări
Specialiştii recomandă ca talia unui adult să fie mai mică de jumătate din înălţimea sa
Măsurarea indicelui de masă corporală (IMC) este, de asemenea, utilă, dar nu ia în considerare excesul de greutate în jurul abdomenului. Aceasta creşte riscul unor afecţiuni precum diabetul de tip 2, hipertensiunea arterială, bolile de inimă şi accidentul vascular cerebral.
Un nou proiect al Institutului Naţional pentru Sănătate şi Excelenţă în Îngrijire (NICE) afirmă că persoanele din unele grupuri etnice asiatice şi de culoare sunt mai predispuse la acest tip de acumulare de grăsime în jurul taliei, care se numeşte "adipozitate centrală", potrivit BBC.
Aceştia ar trebui să utilizeze praguri mai mici ale IMC pentru obezitate pentru a ajuta la prezicerea riscurilor specifice de sănătate.
Dar NICE avertizează că şi cei care se află într-o categorie de greutate cu un IMC sănătos ar putea avea prea multă grăsime în jurul taliei.
„Explicaţi-le oamenilor că, pentru a-şi măsura talia, ar trebui să găsească partea de jos a coastelor şi partea de sus a şoldurilor, să înfăşoare un centimetru în jurul taliei la jumătatea distanţei dintre aceste puncte şi să expire în mod natural înainte de a face măsurarea", se arată în ghidul privind identificarea persoanelor supraponderale şi obeze.
Măsurarea raportului talie-înălţime poate fi utilizată pentru ambele sexe şi toate grupurile etnice, precum şi pentru adulţii foarte musculoşi, adaugă acesta. Însă măsurarea circumferinţei taliei nu este precisă în cazul persoanelor cu un IMC de peste 35, al femeilor însărcinate sau al copiilor sub doi ani.
Sfaturile privind gestionarea greutăţii sunt, de obicei, adaptate individului şi se concentrează pe îmbunătăţirea dietei şi pe determinarea acestuia să facă mai multă mişcare, pe lângă eventualele tratamente şi intervenţii chirurgicale.
Cele mai recente estimări pentru Anglia sugerează că 28% dintre adulţi sunt obezi şi 36% sunt supraponderali, o problemă care costă Sistemul de Sănătate mai mult de 6 miliarde de lire sterline.
Dr. Paul Chrisp, director al centrului pentru orientări din cadrul NICE, a declarat că proiectul actualizat de orientări îi ajută pe oameni să înţeleagă factorii care ar putea avea un impact asupra sănătăţii lor şi să ia măsuri pentru a-i aborda.
Profesioniştii din domeniul sănătăţii şi publicul pot face comentarii cu privire la recomandările propuse în liniile directoare înainte de publicarea acestora în luna mai.
Tehnică uşor de utilizat
Profesorul Rachel Batterham, consultant în domeniul obezităţii, diabetului şi endocrinologiei, care face parte din comitetul de elaborare a ghidurilor, a declarat: „Creşterea grăsimii la nivelul abdomenului creşte riscul unei persoane de a dezvolta mai multe boli care limitează viaţa, inclusiv diabetul de tip 2 şi bolile de inimă. Raportul talie-înălţime este o măsură simplă, uşor de utilizat, care identifică persoanele care prezintă un risc sporit pentru sănătate şi care ar beneficia de sprijin pentru gestionarea greutăţii în vederea îmbunătăţirii stării lor de sănătate”.
ULTIMELE ȘTIRI
-
După anularea alegerilor și suspendarea dreptului TĂU la vot, mai crezi în statul român democratic? VOTEAZĂ AICI / SONDAJ Aleph News – Mediafax – Ziarul Financiar
-
Guvern fără USR. Lasconi: Am vrut să fim la guvernare, dar ei nu nu ne vor
-
Predoiu, despre momentul în care vor fi ridicate barierele pentru intrarea în Schengen terestru
-
Expertiza medicală a capacităţii muncii va fi coordonată unitar la nivel naţional
Ghidurile actualizate spun că medicii ar trebui să ia în considerare, de asemenea, utilizarea raportului talie-înălţime la copiii şi tinerii cu vârsta de peste cinci ani pentru a evalua şi prezice riscurile pentru sănătate.
Dr. Nivedita Aswani, consultant pediatru, specializat în diabet şi gestionarea greutăţii la Sheffield Children's Hospital, a declarat că şi copiii mici sunt expuşi riscului efectelor grăsimii din abdomen.
În timpul pandemiei, s-a înregistrat o creştere substanţială a numărului de copii obezi în Anglia, 25% dintre copiii de clasa a şasea fiind obezi până la sfârşitul şcolii primare, potrivit datelor recente ale NHS.
„Tinerii ar trebui să fie încurajaţi să caute sfaturi despre gestionarea greutăţii şi să fie sprijiniţi cu sensibilitate pentru a reduce riscul de a dezvolta aceste afecţiuni şi pentru a îmbunătăţi sănătatea şi bunăstarea generală", a declarat Dr. Aswani.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Citește pe alephnews.ro: Liderul de facto din Siria a afirmat că țara este epuizată și nu reprezintă o amenințare pentru vecini sau pentru Occident. Ahmed al-Sharaa vrea ridicarea sancțiunilor internaționale
Citește pe www.zf.ro: Fabrica de milionari: Revolut a creat averi pe bandă după ce angajaţii şi primii investitori ai fintech-ului au vândut acţiuni în valoare de aproape 1 miliard de dolari de la începutul lunii august
Citește pe www.zf.ro: Cum poate Bucureştiul să decoleze în topul capitalelor europene. Adevărul din spatele cifrelor, care ar putea răsturna situaţia
Citește și: Noi progrese în ceea ce priveşte inversarea procesului de îmbătrânire a celulelor. Bolile bătrâneţii ar putea fi prevenite
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Klaus Iohannis spune că „nimeni nu este de vină pentru anularea alegerilor”. Declarațiile Președintelui
Decizie fără precedent: Săptămâna de lucru scade la numai 4 zile, pentru a da posibilitatea oamenilor să se întâlnească, să fie relaxaţi şi să crească natalitatea
Cel mai mare oraş din România are mai puţin de 5.500 de locuitori, dar o suprafaţă mai mare decât Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara la un loc
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
„Nu mă aşteptam să fie vândute atât de multe”. Revista în care campioana mondială a apărut doar cu o pereche de mănuşi pe ea a scris istorie
PROSPORT.RO
Mădălin Ionescu este bolnav! Vedeta s-a internat de luni, în mare secret. Ce diagnostic a primit
CANCAN.RO
Ninge de Sărbători în București. Meteorologii Accuweather au modificat prognoza în urmă cu puțin timp
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 23:04
-
ieri, 23:02
Ucraina primeşte 2 miliarde de dolari din active ruseşti îngheţate