Speranţa de viaţă în SUA este la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani

Covid-19 şi supradozele de medicamente au dus la un al doilea an consecutiv de înrăutăţire a speranţei de viaţă în SUA - cea mai scăzută din ultimii 25 de ani, potrivit celor mai recente date ale Centrelor pentru Controlul Bolilor, conform BBC.

Urmărește
1259 afișări
Imaginea articolului Speranţa de viaţă în SUA este la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani

Speranţa de viaţă în SUA este la cel mai scăzut nivel din ultimii 25 de ani

Conform datelor din 2021, americanii ar trebui să trăiască 76,4 ani, în scădere de la un vârf de 78,8 ani în 2019.

De asemenea, datele arată că SUA continuă să se situeze pe ultimul loc în rândul ţărilor cu economii mari.

Bolile de inimă rămân principala cauză de deces, urmate de cancer şi Covid.

Datele sunt prezentate în două rapoarte publicate de CDC: unul privind mortalitatea din 2021 în SUA, iar al doilea privind decesele cauzate de medicamente în SUA între 2001 şi 2021.

Cifrele finalizate le confirmă pe cele preliminare publicate de CDC în august, în care agenţia de sănătate a prezis cea mai gravă scădere, cu doi ani, a speranţei de viaţă înregistrată în SUA din 1923 încoace.

"Scăderile speranţei de viaţă din 2019 sunt în mare parte determinate de pandemie", a declarat agenţia într-un comunicat de presă din august. "Decesele Covid-19 au contribuit la aproape trei sferturi, sau 74%, din declinul din 2019 până în 2020, şi 50% din declinul din 2020 până în 2021".

Decesele cauzate de supradoze de droguri sunt, de asemenea, un factor. Acestea reprezintă acum mai mult de o treime din toate decesele accidentale din SUA, arată datele. În general, decesele cauzate de supradoze au crescut cu 16% din 2020.

Aceasta includ decesele care implică fentanil, care au crescut cu 22% în 2021.

Speranţa de viaţă în SUA rămâne mai mică decât în Marea Britanie, unde media este de 80,8 ani. De asemenea, este mai mică decât cea a vecinilor din Canada, unde speranţa de viaţă începând cu 2020 este de 81,75 de ani.

Dintre cele două ţări, SUA alocă cele mai mari sume de bani pentru asistenţă medicală. Pe cap de locuitor, SUA plăteşte 12.318 dolari, în timp ce Marea Britanie cheltuieşte 5 387 de dolari. În comparaţie, cheltuielile de sănătate ale Canadei se situează la 5.511 dolari pe cap de locuitor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici